Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
4. 6. 2019,
10.13

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Novak Đoković OP Francije Iva Majoli

Torek, 4. 6. 2019, 10.13

4 leta, 10 mesecev

OP Francije

Nad Novakom Đokovićem je navdušena legendarna Hrvatica

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
Novak Đoković | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Novak Đoković, prvi teniški lopar sveta, na OP Francije kaže vrhunske igre, saj letos na pariškem pesku ni oddal še niti enega niza. Nad njegovo igro je navdušena tudi Iva Majoli, nekdanja hrvaška teniška igralka.

Novak Đoković
Sportal Đoković zanesljivo v četrtfinalu Pariza, Thiem izločil domačina

Novak Đoković v Parizu lovi že svoji drugi "Nole slam", kar pomeni, da bi imel v lasti vse štiri turnirje za grand slam. Trenutno mu zelo dobro kaže, saj je dozdajšnje štiri dvoboje dobil po treh nizih, večinoma pa jih je končal v nekaj več kot devetdesetih minutah.

"Videti je, da je iz dvoboja v dvoboj močnejši, in vsi navijamo zanj." | Foto: Gulliver/Getty Images "Videti je, da je iz dvoboja v dvoboj močnejši, in vsi navijamo zanj." Foto: Gulliver/Getty Images Novaku bi to veliko pomenilo

V Parizu vse dvoboje spremlja tudi Iva Majoli, nekdanja teniška igralka, ki je leta 1997 zmagala v Parizu in bila nekoč četrta igralka sveta. Danes 41-letna Hrvatica je navdušena nad igro srbskega zvezdnika in meni, da lahko še enkrat osvoji "Nole slam".

"Mislim, da je Novak igralec, ki lahko ponovi uspeh in še enkrat osvoji štiri turnirje za grand slam. Mislim, da se je vrnil močnejši kot kadarkoli. Že lani je igral odličen tenis, tako pa je tudi letos, kar je pokazal na dvoboju z Janom Lennardom Struffom. Videti je, da je iz dvoboja v dvoboj močnejši, in vsi navijamo zanj. Res bi bilo lepo videti, da bi še enkrat zmagal na Roland Garrosu. To bi mu veliko pomenilo," je povedala Iva Majoli.

V Parizu je zato, da osvoji lovoriko

Novak Đoković je v ponedeljek v osmini finala brez težav premagal Jana Lennarda Struffa, potem ko ga je odpravil z izidom 6:3, 6:2, 6:2. Kot je priznal Beograjčan, je tudi sam zadovoljen s svojo igro. "Prebil sem se v četrtfinale in bil blizu svoji najboljši igri na pesku. V vseh pogledih sem zadovoljen s svojo igro. Za zdaj je vse super in motiviran sem, da osvojim lovoriko, zato sem tudi tukaj."

Novak Đoković | Foto: Reuters Foto: Reuters

Ničesar ne bo spreminjal

Petnajstkratni zmagovalec turnirja za grand slam je zadovoljen, da je svoje dvoboje hitro končal in da ni porabil preveč energije. Bolj ko gre turnir h koncu, bolj si želi, da bi svoje delo čim bolj učinkovito opravil. Novak je bil velikokrat v takšnem položaju, kot je dejal, ne bo ničesar spreminjal.

"Stvari so zelo preproste in od njih ne bom odstopal. Nič posebnega ne bom delal. V karieri sem bil že velikokrat v takšnem položaju in vem, kaj moram narediti."

Ne spreglejte