Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 5. 2024,
12.45

Osveženo pred

2 tedna, 6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,59

Natisni članek

David Goffin Iga Swiatek Amelie Mauresmo Roland Garros OP Francije

Petek, 31. 5. 2024, 12.45

2 tedna, 6 dni

Na tribunah Rolanda Garrosa so prepovedali alkohol

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,59
OP Francije, Roland Garros, pivo | Na tribunah Rolanda Garrosa alkohol ni več dovoljen. | Foto Guliverimage

Na tribunah Rolanda Garrosa alkohol ni več dovoljen.

Foto: Guliverimage

Na teniškem OP Francije navijačem od petka naprej ne bodo dovolili piti alkohola na tribunah Rolanda Garrosa. Po ocenah organizatorjev so se francoski gledalci v tem tednu malce preveč sprostili in bili posledično nespoštljivi do nekaterih igralk in igralcev.

Amelie Mauresmo, direktorica prestižnega turnirja v Parizu, je v četrtek povedala, da želijo s tem ukrepom nekoliko umiriti gledalce, potem ko sta imela David Goffin in Iga Swiatek težave z nekaterimi od njih. Goffin je razkril, da je po zmagi v prvem krogu eden od gledalcev vanj pljunil žvečilni gumi.

"Alkohol je bil do zdaj dovoljen na tribunah, ne na vseh tribunah, a tega je zdaj konec. Če prekoračijo mejo, se ne vedejo dostojno ali mečejo stvari v igralce, je potem to to," je bila jasna direktorica turnirja.

Pivo le še zunaj teniških igrišč. | Foto: Guliverimage Pivo le še zunaj teniških igrišč. Foto: Guliverimage Ne bodo več tolerirali

Obiskovalci sicer lahko še zdaj pijejo alkohol ob igriščih, medtem ko na tribunah to ni več dovoljeno. To pa je le eden od ukrepov organizatorjev. Ti bodo ravno tako poostrili varnostne ukrepe na igriščih Rolanda Garrosa.

"Veseli smo, da so ljudje navdušeni, ko gledajo tenis, so del tega in izkazujejo čustva, ampak zagotovo so meje, ki jih ne smejo prekoračiti. Uvedli smo nekaj stvari. Sodniki bodo še bolj strogi, da se bo še bolj spoštovalo igralce in igro. Prekoračitev zagotovo ne bomo tolerirali. Zato imajo sodniki zelo pomembno vlogo pri teh stvareh in vsekakor bomo poskušali ugotoviti, kateri ljudje so prekoračili te meje. Če jih bodo prekoračili, bodo morali ven."

Če ne bo zadostovalo, bodo prisiljeni znova ukrepati

Amelie Mauresmo je dejala, da če ti ukrepi ne bodo zadostovali, bodo morali spet ukrepati. "Ne želim biti negativna in sem optimistična. Resnično si želim videti, da se bodo ljudje dobro odzvali in bo vse v redu. Če se ne bodo, bomo drugače ukrepali."

David Goffin je imel v prvem krogu zelo slabo izkušnjo. | Foto: Guliverimage David Goffin je imel v prvem krogu zelo slabo izkušnjo. Foto: Guliverimage

Presenečen nad podporo igralcev

David Goffin, ki je včeraj v drugem krogu izgubil z Aleksandrom Zverevom, je dejal, da je bilo vzdušje veliko boljše. "Lahko rečem, da je bilo vzdušje odlično. Psihično je bilo nekoliko lažje, a dvoboja nisem dobil," je povedal Belgijec, ki je rekel, da je po incidentu, ko je vanj priletel žvečilni gumi, dobil veliko podporo drugih igralcev in bil nad tem presenečen."

Iga Swiatek jih je prijazno opozorila. | Foto: Guliverimage Iga Swiatek jih je prijazno opozorila. Foto: Guliverimage

Poljakinja jih je prijazno opozorila

Slabo izkušnjo je imela tudi Iga Swiatek, trenutno prva igralka sveta, ko je v sredo igrala z Naomi Osako in jo komaj premagala. Po dvoboju je francoske navijače prijazno pozvala, naj se ne oglašajo med točkami, saj so to za igralke in igralce resne stvari in nekaj točk lahko veliko spremeni.

"Žal mi je, da moram to poudarjati. Zelo vas spoštujem in vem, da v bistvu igramo za vas. To je neke vrste zabava in zaradi vas tudi služimo denar. Ampak včasih, ko si pod velikim pritiskom in ko zakričite med točko ali takoj po vrnitvi servisa, je res težko biti osredotočen."

Preberite še:

Roland Garros Andrej Rubljov
Sportal Alcaraz še ni izgubil niza, Rubljov izpadel in izgubil živce
Roland Garros Iga Swiatek
Sportal Rojstnodnevna zmaga Ige Swiatek, Oblakova izbranka do uspeha kariere
Pavel Kotov
Sportal Ko v pomembnih trenutkih vskoči mama #video
Iga Swiatek
Sportal Kaj je Iga Swiatek francoskim navijačem položila na dušo #video
Ne spreglejte