Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 5. 2024,
15.28

Osveženo pred

3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71

Natisni članek

Roland Garros OP Francije

Četrtek, 30. 5. 2024, 15.28

3 tedne

Kaj je Iga Swiatek francoskim navijačem položila na dušo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71
Iga Swiatek | Iga Swiatek na igrišču deluje kot stroj, a tudi ona je samo človek in včasih podleže čustvom. | Foto Guliverimage

Iga Swiatek na igrišču deluje kot stroj, a tudi ona je samo človek in včasih podleže čustvom.

Foto: Guliverimage

Iga Swiatek, prva teniška igralka sveta, je na OP Francije francoske navijače pozvala, naj se ne oglašajo med točkami, saj to v veliki meri lahko zmede igralke in igralce, ki se iz dneva v dan trudijo, da bi bili boljši.

Iga Swiatek je imela proti Naomi Osaka vse prej kot lahko delo, saj je v tretjem, odločilnem nizu zaostajala že s 5:2 in celo rešila eno zaključno žogico za zmago Japonke. Po veliki zmagi je navijače pozvala, naj se ne oglašajo med točkami, saj so to za igralke in igralce "resne stvari in nekaj točk lahko veliko spremeni".

"Vse življenje se borimo, da smo boljši"

"Žal mi je, da moram to izpostaviti. Zelo vas spoštujem in vem, da v bistvu igramo za vas. To je neke vrste zabava in zaradi vas tudi služimo denar. Ampak včasih, ko si pod velikim pritiskom in ko zakričite med točko ali pa takoj po vrnitvi servisa, je res težko biti osredotočen."

"Po navadi tega ne izpostavljam, ker želim biti igralka, ki je osredotočena med igro. Ampak to je za nas resno, vse življenje se borimo, da smo boljši. A včasih je to težko sprejeti, ker vložki so veliki in tukaj je v igri veliko denarja, če zmagaš," je uvodoma povedala prva igralka sveta in ob tem dodala, da nekaj točk lahko veliko spremeni. "Prosim vas, če lahko navijate po točkah in ne med točkami. To bi bilo zelo lepo."

Iga Swiatek in Naomi Osaka po končanem dvoboju | Foto: Guliverimage Iga Swiatek in Naomi Osaka po končanem dvoboju Foto: Guliverimage

Dvoboj je bil veliko bolj zahteven, kot je pričakovala

O dvoboju je dejala, da je Naomi Osaka izjemna igralka in da je bil dvoboj veliko bolj zahteven, kot je pričakovala. "Zagotovo bom prihodnjič veliko bolj pripravljena, toda Naomi je igrala neverjeten tenis. Včasih je veliko tvegala. Morda bo čez nekaj časa specialistka za peščena igrišča. Vesela sem, da se je vrnila in igra dobro," je povedala šele 22-letna teniška igralka, ki je v zadnjih štirih letih trikrat dobila OP Francije.

Po dvoboju se je v ozadju Iga zjokala

Na družbenih omrežjih se je pojavil posnetek, kako se je Iga Swiatek po zmagi nad Naomi Osaka zlomila in zjokala. To samo kaže, kakšne pritiske doživljajo igralke ne glede na to, ali je to prva igralka sveta ali pa igralka, ki je pri dnu svetovne lestvice. Zakaj točno se je prva igralka zlomila, ni jasno.

Preberite še:

Arina Sabalenka
Sportal Arina Sabalenka se je sprehodila
Novak Đoković
Sportal Novak Đoković se očitno vrača
Aleksander Zverev
Sportal Začenja se sojenje Aleksandru Zverevu zaradi domnevnega nasilja

 

Ne spreglejte