Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 5. 2024,
23.10

Osveženo pred

2 tedna, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12

Natisni članek

Sebastian Korda Matteo Arnaldi Andrej Rubljov Carlos Alcaraz Jannik Sinner tenis Roland Garros OP Francije

Petek, 31. 5. 2024, 23.10

2 tedna, 5 dni

OP Francije (ATP), 6. dan

Alcaraz še ni izgubil niza, Rubljov izpadel in izgubil živce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12
Roland Garros Andrej Rubljov | Andrej Rubljov je bil šokiran ob porazu v treh nizih. Roland Garros je končal že v tretjem krogu. | Foto Reuters

Andrej Rubljov je bil šokiran ob porazu v treh nizih. Roland Garros je končal že v tretjem krogu.

Foto: Reuters

Na teniškem odprtem prvenstvu Francije se je začel tretji krog. Italijan Jannik Sinner je upravičil vlogo favorita in Rusa Pavla Kotova premagal v manj kot dveh urah in pol s 6:4, 6:4 in 6:4. Napredoval pa je še en mlad Italijan Matteo Arnaldi, ki je presenetljivo izločil še enega Rusa Andreja Rubljova. Večerni petkov dvoboj je pripadel Carlosu Alcarazu, ki je s 6:4, 7:6, 6:3 izločil Sebastiana Kordo. Samo drugi niz je bil bolj izenačen.

Roland Garros Iga Swiatek
Sportal Rojstnodnevna zmaga Ige Swiatek, Oblakova izbranka do uspeha kariere

Matteo Arnaldi je bil navdušen. | Foto: Reuters Matteo Arnaldi je bil navdušen. Foto: Reuters Na prvem petkovem končanem dvoboju OP Francije v Parizu pa se je zgodilo presenečenje. Izpadel je šesti nosilec, Rus Andrej Rubljov. S 7:6, 6:2 in 6:4 ga je premagal mladi Italijan Matteo Arnaldi. Ta je bil prvič udeleženec četrtega kroga grand slama lani v New Yorku. Rubljov res ni imel svojega dne, že med dvobojem je bil jezen kot ris. Hudoval se je nad sodniškimi odločitvami, še bolj pa nad svojo igro. Večkrat se je znesel nad loparjem, veliko je preklinjal in gestikuliral.

Italijan Jannik Sinner, zmagovalec letošnjega prvega turnirja za grand slam (OP Avstralije), je prav tako igral proti Rusu. Pavel Kotov je v drugem krogu premagal švicarskega veterana Stana Wawrinko. Tukaj presenečenja ni bilo, vendarle Sinner sodi v najožji krog favoritov za končno zmago. Dvoboj je dobil v manj kot dveh urah in pol s 6:4, 6:4 in 6:4. Sinner v uvodnih treh nastopih še ni izgubil niza in je na dobri poti, da se prvič v karieri zavihti na prvo mesto lestvice ATP.

Jannik Sinner se je brez večjih težav uvrstil v četrti krog Rolanda Garrosa. | Foto: Reuters Jannik Sinner se je brez večjih težav uvrstil v četrti krog Rolanda Garrosa. Foto: Reuters

Alcaraz le za trenutek tekmecu dal nekaj upanja

Zanimiv dvoboj se je obetal v petek zvečer, ko sta se udarila Američan Sebastian Korda in Španec Carlos Alcaraz. Vse bolj postaja jasno, da je zadnji spet v pravi formi, potem ko se je nekaj časa spopadal s poškodbo roke. V drugem nizu se je morda še zdelo, da bo dvoboj izenačen, da se bo zavlekel globoko v noč. Ko pa ga je Alcaraz po podaljšani igri dobil s 7:6 (po kar uri in 14 minutah) in povedel z 2:0, je bil Korda strt. Ni se več pobral in tretji niz izgubil s 3:6. Mladi španski zvezdnik je tako tudi tretji letošnji dvoboj na Rolandu Garrosu dobil v treh nizih. Znova je igral zelo samozavestno.

Carlos Alcaraz se je namučil v drugem nizu, nato pa "stopil na plin". | Foto: Reuters Carlos Alcaraz se je namučil v drugem nizu, nato pa "stopil na plin". Foto: Reuters

Nekaj večernih dvobojev na odkritih igriščih je bilo zaradi dežja prekinjenih, tako da Alcaraz še čaka na tekmeca v osmini finala, ki ga bo dobil iz ameriško-kanadskega obračuna med Benom Sheltonom in Felix Augier Aliassimom. 

Prekinjena sta bila tudi dvoboja med Poljakom Hubertom Hurkaczem in še enim Kanadčanom Denisom Šapovalovom ter Bolgarom Grigorjem Dimitrovom in Belgijcem Zizoujem Bergsom. V prvem dvoboju trenutno vodi Hurkacz z 2:0 v nizih, v drugem pa Dimitrov z 1:0.

OP Francije, 6. dan:

3. krog:

Andrej Rubljov (Rus/6) – Matteo Arnaldi (Ita) 6:7, 2:6, 4:6
Pavel Kotov (Rus) – Jannik Sinner (Ita/2) 4:6, 4:6, 4:6
Zhizhen Zhang (Kit) – Stefanos Cicipas (Grč/9); 3:6, 3:6, 1:6
Corentin Moutet (Fra) – Sebastian Ofner (Avt) 3:6, 6:4, 6:4, 6:1
Carlos Alcaraz (Špa/3) – Sebastian Korda (ZDA/27) 6:4, 7:6, 6:3

Hubert Hurkacz (Pol/8) – Denis Shapovalov (Kan)
Zizou Bergs (Bel) – Grigor Dimitrov (Bol/10)
Ben Shelton (ZDA/15) – Felix Auger-Aliassime (Kan/21)

 

Novak Đoković
Sportal Novak Đoković se očitno vrača
Arina Sabalenka
Sportal Arina Sabalenka se je sprehodila
OP Francije, Roland Garros, pivo
Sportal Na tribunah Rolanda Garrosa so prepovedali alkohol
Ne spreglejte