Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
30. 7. 2015,
10.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Portorož Grega Žemlja Blaž Kavčič

Četrtek, 30. 7. 2015, 10.06

8 let

Le Žemlja in Kavčič vesta, kako je to lepo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Bliža se tretja izvedba največjega ATP teniškega dogodka v Slovenija, turnirja Tilia Slovenia Open v Portorožu. Prireditelji zagotavljajo močno konkurenco, nastopila bosta tudi nekdanja zmagovalca.

Turnir v Portorožu bo na igriščih ŠRC Marina potekal od 8. do 15. avgusta. Slovenske barve bosta zastopala oba nekdanja zmagovalca turnirja, ki je do zdaj domačim tekmovalcem prinesel veliko uspehov. Naslov brani Blaž Kavčič, ki je pred dnevi zaradi bolečin v stegenski mišici kljub dobljenemu prvemu nizu predal dvoboj prvega kroga ATP turnirja v Gstaadu. Ljubljančan bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da pravočasno odpravi poškodbo in nastopi na turnirju, na katerem se izjemno počuti, saj je vedno deležen bučne spodbude slovenskih teniških ljubiteljev.

V glavnem delu žreba mu bo delal družbo veliki prijatelj Grega Žemlja. Slovenski rekorder zaradi najvišje uvrstitve na svetovni jakostni lestvici (pred dvema letoma je bil 43. igralec sveta) se vrača po težavah z zahrbtno boleznijo. Začel je skoraj iz ničle, saj je ostal brez dragocenih točk, zdaj pa že spada med 300 najboljših igralcev na svetu. Želi še višje. Z dobrim uspehom na turnirju serije challenger, ki ga je že osvojil (2013), bi 28-letni Gorenjec še lažje uresničeval nove cilje.

Kavčič bo v glavnem delu nastopil neposredno zaradi uvrstitve na lestvici (131. na svetu), Žemlja (298.) pa s posebnim povabilom prireditelja.

Prvi nosilec bo Španec Marcel Granollers

Letošnji turnir serije challenger v Portorožu bo najmočnejši do zdaj, saj bodo nastopili trije igralci, ki spadajo med sto najboljših na svetu. Zadnji, ki je neposredno uvrščen na turnir, zaseda na jakostni lestvici 195. mesto.

Prvi nosilec bo Španec Marcel Granollers, ki je pred tremi leti spadal med 20 najboljših na svetu, drugi najvišje postavljeni igralec bo Italijan Paolo Lorenzi (tako Lorenzi kot Granollers sta ta teden izpadla v prvem krogu turnirja v Gstaadu), tretji nosilec pa bo Slovak Lukaš Lacko, ki se je ta teden mudil na turnirju v Atlanti in nastop končal v prvem krogu.

Prireditelji so med udeleženci turnirja izpostavili še nekaj imen, med njimi izkušenega in skoraj dva metra visokega Italijana Luco Vannija, ki je letos zaigral v finalu ATP-turnirja v Sao Paolu, a ostal brez glavne nagrade, 20-letnega obetavnega Srba Lasla Djereja in šest let starejšega Nizozemeca Thiema de Bakkerja, ki je bil pred petimi leti že 40. igralec sveta.

O preostalih slovenskih nastopih, uradnih povabilih in kvalifikacijskem turnirju bo s strani prirediteljev več govora v sredo, 5. avgusta.

Ne spreglejte