Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
24. 10. 2020,
8.10

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,44

9

Natisni članek

Kaja Juvan teniški globus ATP Rafael Nadal

Sobota, 24. 10. 2020, 8.10

3 leta, 5 mesecev

Maria Francisca Perello

Kdo je skrivnostna in zadržana dama, ki stoji za Nadalom?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,44

9

Rafael Nadal, Maria Francisca Perello | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Maria Francisca Perello, žena Rafael Nadala, se kar precej razlikuje od ostalih žena športnih zvezdnikov. Španska lepotica je namreč zelo zadržana, na družabnih omrežjih pa nima niti enega svojega profila. "Ne želim biti del tega sveta," je že pred časom povedala Maria.

Robi Cokan, Kaja Juvan
Sportal Teniška igrala Kaja Juvan končala sodelovanje z Robijem Cokanom

Maria Francisca Perello (na sredini) ga je spremljala tudi na letošnjem OP Francije. Levo in desno sta sestra in mama Nadala. | Foto: Gulliver/Getty Images Maria Francisca Perello (na sredini) ga je spremljala tudi na letošnjem OP Francije. Levo in desno sta sestra in mama Nadala. Foto: Gulliver/Getty Images

Ona mu je največja opora

Pred kratkim smo na OP Francije lahko videli še 13. zmago Rafaela Nadala, potem ko je v finalu odpihnil Novaka Đokovića, trenutno prvega igralca sveta. Takrat ga je na tribunah spremljala tudi njegova izbranka Xisca, kot rečejo gospe Nadal. Skrivnostna dama je Rafi največja opora v življenju in v karieri. Xisca ima 32 let, po izobrazbi pa je diplomirana ekonomistka in vodi humanitarno fundacijo Rafael Nadal, ki jo je Španec ustanovil pred desetimi leti.

"Ne želim biti del tega sveta in mislim, da Rafa ne bi želel biti s takšnim dekletom." | Foto: Gulliver/Getty Images "Ne želim biti del tega sveta in mislim, da Rafa ne bi želel biti s takšnim dekletom." Foto: Gulliver/Getty Images Drži se v ozadju in se ne želi izpostavljati

Z Rafaelom Nadalom sta že 15 let v zvezi in je povsem drugačna od ostalih žena vrhunskih športnikov. Drži se bolj v ozadju, ne želi se javno izpostavljati, in ne boste verjeli, na družabnih omrežjih nima niti enega svojega profila.

"Ne želim biti del tega sveta in mislim, da Rafa ne bi želel biti s takšnim dekletom," je pred časom povedala Xisca, ki jo bolj redko vidimo na tribunah največjih turnirjev. Že pred leti se je odločila, da ga ne bo vedno spremljala na turnirjih in gledala njegovih dvobojev, saj mora biti Nadal osredotočen samo na tenis.

Že pred leti se je odločila, da ga ne bo spremljala na vseh turnirjih. | Foto: Guliverimage/Getty Images Že pred leti se je odločila, da ga ne bo spremljala na vseh turnirjih. Foto: Guliverimage/Getty Images Že misel, da bi ga vedno spremljala, jo duši

"Ko tekmuje, potrebuje svoj prostor, in samo misel, da bi ga po cele dneve čakala, me utruja. To bi me dušilo in še njega bi skrbelo zame. Če bi ga povsod spremljala, mislim, da bi obstajala velika možnost, da se ne bi razumela," je že pred devetimi leti v enem izmed redkih intervjujev dejala Nadalova izbranka.

Družina bo za zdaj še počakala Maria Francisca Perello in Rafael Nadal sta se poročila lani oktobra. | Foto: Gulliver/Getty Images Maria Francisca Perello in Rafael Nadal sta se poročila lani oktobra. Foto: Gulliver/Getty Images

Na teniški turneji lahko vidimo, kako nekateri igralci vedno potujejo s svojo družino. Eden izmed njih je Roger Federer. Večino časa so ob njem žena Mirka in njuni štirje otroci. Nekoliko manj, a prav tako pogosto vidimo, kako Novak Đoković na določene turnirje pride s svojo družino.

Pri Rafaelu Nadalu pa je zgodba drugačna. Majorčan še ne razmišlja o družini, čeprav si želi, da bi enkrat postal oče. Starševstvu se bo posvetil, ko bo končal svojo športno kariero. Njegovo mnenje je, da življenje profesionalnega trenerja in družinsko življenje ne gresta skupaj.

Rad ima otroke, a realnost je drugačna

"Sem družinski tip človeka in zelo rad imam otroke, vendar je resničnost drugačna. To željo si želim uresničiti, ko mi bo to dopuščala kariera. Želim skrbeti zanje … Mislim, da potovanje skozi vse leto ni primerno za otroke," je pred časom povedal 34-letni Nadal, ki je z zmago na letošnjem Roland Garrosu osvojil še 20. lovoriko za grand slam in se tako izenačil z Rogerjem Federerjem.

Novak Đoković
Sportal Zanimivo je, da Novaka Đokovića ni na seznamu
Ne spreglejte