Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
4. 7. 2011,
9.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Blaž Kavčič Grega Žemlja

Ponedeljek, 4. 7. 2011, 9.39

8 let

Kavčič in Žemlja na Sardinijo z 0:5

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Moška slovenska teniška reprezentanca se seli na Sardinijo, kjer bo konec tedna odigrala dvoboj v 1. evroafriški skupini Davisovega pokala. Statistika dosedanjih dvobojev gre v prid sosedom.

Če bi Slovenci v Arzacheni na oddaljenem otoku Sardinija presenetili javnost in gostitelje spravili na kolena, bi si prislužili zgodovinsko priložnost, saj bi se septembra znašli v dodatnih kvalifikacijah, ki odločajo o neposrednem vstopu v prvo svetovno skupino. Med najboljše reprezentance na zemeljski obli. A najprej bi bilo potrebno izločiti Italijo, ki se lahko pohvali kar s tremi med najboljših 52 na svetu. Nekaj, o čemer lahko Slovenija za zdaj zgolj sanja. Italijanski kapetan si lahko privošči tudi tu, da najvišje uvrščenega Andreasa Seppija (36. na svetu), nedavnega zmagovalca ATP turnirja v Eastbournu, niti ne uvrsti v ekipo.

Kavčič namučil Fogninija

Zmago nad vzhodnimi sosedi bodo skušali priigrati kandidati, ki se bolje znajdejo na peščeni podlagi. Med posamezniki naj bi tako zaigrala Fabio Fognini, letošnji četrtfinalist OP Francije (zaradi poškodbe je moral dvoboj z Novakom Đokovićem predati brez boja), ter Potito Starace. Italijanski vodilni dvojec, podkrepljen s tretjo violino, Simonejem Bolellijem, se je z najboljšima Slovencema, Blažem Kavčičem in Grego Žemljo, pomeril že petkrat in vselej ostal nepremagan. Nazadnje sta letos v Maroku loparja prekrižala Kavčič in Fognini. Sprva je bolje kazalo Ljubljančanu, ki je zlahka dobil prvi niz, lepo prednost pa si nabral tudi v drugem. Nato pa je Italijan stopil na plin in z dramatičnim preobratom zasukal potek dvoboja v svojo korist. Kavčič je vseeno dokazal, da se na njegovi najljubši podlagi lahko kosa tudi z najboljšimi Italijani. V dvobojih Davisovega pokala še nikoli ni premagal tekmeca, ki je uvrščen med najboljših sto na svetu, prelomnico pa bi lahko ponudila prav Sardinija.

Gregorc le v dvojicah

Edini slovensko-italijanski dvoboj med reprezentanti, ki bodo konec tedna branili državne barve v Arzacheni, se je končal v korist Slovenca pred štirimi leti, ko je Luka Gregorc v kvalifikacijah za nastop na turnirju v Aucklandu nadigral Potita Staraceja (6:1 in 4:1), nato pa je slednji predal dvoboj. Gregorc na Sardiniji skoraj verjetno ne bo prišel v poštev med posamezniki. Pomagal naj bi v igri dvojic, kjer je na zadnjem dvoboju Davisovega pokala, ko je Slovenija v dvorani Tivoli premagala Finsko, prispeval pomemben delež pri zmagi, ki je Trupejevim izbrancem odprla pot do največjega uspeha v zgodovini priljubljenega tekmovanja.

Ne spreglejte