Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
7. 5. 2019,
9.29

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,42

Natisni članek

teniški globus Rafael Nadal

Torek, 7. 5. 2019, 9.29

4 leta, 11 mesecev

Bolezen Rafela Nadala

Kako hudo je z Rafaelom Nadalom? Z njim je tudi njegov zdravnik.

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,42
Rafael Nadal | Foto Reuters

Foto: Reuters

Španski ljubitelji tenisa trepetajo za svojega teniškega junaka Rafaela Nadala, potem ko je iz njegovega tabora prišla novica, da se kralj peska trenutno ne počuti najbolje. Posledično je pod vprašajem tudi njegov nastop na turnirju v Madridu.

Pred kratkim je Rafael Nadal priznal, da ima za seboj zelo težkih 18 mesecev, saj je imel vseskozi težave s poškodbami. Pred začetkom turnirja serije masters v Madridu se 32-letni Španec ubada z novimi nevšečnostmi. Tokrat ima želodčne težave, zaradi katerih je moral celo odpovedati trening, prav tako novinarsko konferenco.

Rafael Nadal je nazadnje treniral v nedeljo:

Pomagati mu poskuša tudi njegov zdravnik

Nadala smo lahko nazadnje videli v nedeljo, ko se je med drugim poklonil Davidu Ferrerju, ki končuje svojo športno pot, in se poslovil od njega. Takoj za tem je odšel v hotel, da bi si čim prej opomogel. V glavnem mestu Španije je z njim tudi njegov zdravnik Angel Ruiz Cotorro, ki poskuša pomagati drugemu igralcu sveta. Rafa bi moral na igrišče stopiti v sredo, ko ga v drugem krogu čaka mladi Felix Auger-Aliassime.

Rafael Nadal letos še nima turnirske zmage. | Foto: Gulliver/Getty Images Rafael Nadal letos še nima turnirske zmage. Foto: Gulliver/Getty Images Letos bi v Madridu lovil šesto lovoriko

Rafel Nadal ima na turnir v Madridu lepe spomine, saj mu je tam uspelo petkrat zmagati. Nazadnje leta 2017, ko je v velikem finalu premagal Dominica Thiema. Letošnja sezona se za enega najboljših teniških igralcev ni začela najbolje, saj do danes ni osvojil še nobene turnirske zmage.

Ne najboljši začetek sezone zanj

Do zdaj je igral na šestih turnirjih in le enkrat v finalu, in sicer na OP Avstralije, kjer ga je brez težav odpravil Novak Đoković. Mnogi so na turnirju v Indian Wellsu čakali dvoboj med njim in Rogerjem Fedrerjem, a je moral takrat zaradi poškodbe dvoboj odpovedati.

Tudi sezona na pesku, na podlagi, kjer je najbolj dominanten, se ni začela po njegovih željah. Letos je igral na dveh turnirjih (Monte Carlo, Barcelona) in se obakrat poslovil v polfinalu. Bo v Madridu sploh stopil na igrišče?

"Ne čutim potrebe, da bi svoje zasebno življenje delil z javnostjo." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Ne čutim potrebe, da bi svoje zasebno življenje delil z javnostjo." Foto: Guliverimage/Getty Images

Svojega zasebnega življenja noče deliti z javnostjo

O njegovem zasebnem življenju vemo malo. Na vsake toliko časa se na tribunah pojavi njegova spremljevalka Maria Francisca Perello, s katero prijateljujeta že 14 let. Letos oktobra se bosta tudi poročila. V intervjuju za nemški Speigel je priznal, da njegovo zasebno življenje vpliva tudi na športno kariero.

"Zagotovo, vpliva pa tudi na mojo srečo. Vseeno ne čutim potrebe, da bi svoje zasebno življenje delil z javnostjo. Razumem, da to mnoge zanima, vendar se močno zavedam, da moram varovati svoje zasebno življenje," je povedal Nadal, ki je vzor mladim igralcem.

"Vedno se trudim po svojih najboljših močeh. So ljudje, ki sem jim všeč, in so ljudje, ki jim nisem. Ne pričakujem, da bom zgled vsakomur. Če lahko na vsaj koga pozitivno vplivam, je to super."

Ne spreglejte