Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 10. 2020,
15.08

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

WTA Kaja Juvan

Torek, 20. 10. 2020, 15.08

3 leta, 6 mesecev

Kaja Juvan predčasno končala teniško sezono

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Kaja Juvan | Kaja Juvan je zadnji letošnji turnir odigrala na Češkem. | Foto Sportida

Kaja Juvan je zadnji letošnji turnir odigrala na Češkem.

Foto: Sportida

Mlada slovenska teniška igralka Kaja Juvan, ki je nazadnje izpadla v prvem krogu kvalifikacij za turnir WTA z nagradnim skladom 528.500 dolarjev v Ostravi, je predčasno končala sezono. Kot je potrdila v pogovoru za slovensko teniško zvezo, je zdaj nekaj dni že doma in ima počitnice.

Marin Čilić
Sportal Američan v Kölnu izločil devetega nosilca iz Hrvaške

"Zadnji turnir sem odigrala na Češkem, kjer je položaj glede koronavirusa še bistveno slabši kot pri nas. Igralke smo se zato na turnirju, ki je bil organiziran odlično, držale bolj vsaka zase. Žal mi je, da nisem bolje igrala, ampak je bila tekmica enostavno predobra," je dejala 19-letna Kaja Juvan o svojem zadnjem turnirju sezone, ko je morala v Ostravi že v prvem krogu kvalifikacij priznati premoč domačinke Barbore Krejčikove, ki je slavila s 6:3 in 6:0.

"Zdaj sem končala sezono in imam trenutno malo počitnic," je še povedala ta čas 101. igralka z lestvice WTA in dodala, da je kljub trenutnim razmeram, večina igralk vesela, da je sploh lahko igrala.

Vesela, da sploh ima počitnice

Mlada Ljubljančanka čuti, da ima še ogromno prostora za napredek. | Foto: Gulliver/Getty Images Mlada Ljubljančanka čuti, da ima še ogromno prostora za napredek. Foto: Gulliver/Getty Images "Počitnice doma so zanimive, ampak vsaj so. Jaz sem vesela, da jih imam. Morda bom nekoliko prej začela priprave na novo sezono in jo bom pričakala toliko bolj pripravljena. Prostora za napredek je kar veliko. Najprej bom skušala izboljšati fizično pripravo, nato pa skušala čim več igrati. Upam, da bo naslednja sezona malo bolj 'normalna', kot je ta," je še dodala Juvanova, ki je v času koronavirusa začela tudi študirati prek spleta.

"Če ne drugega, nas je pandemija naučila, kako se malo prilagajati in kako paziti tudi na druge, ne le nase. Mislim, da je to dobra lekcija za vse," je danes še povedala mlada igralka, ki je tudi na to, da v minuli sezoni ni imela nobene poškodbe in da je ohranila dobro zdravje.

Ne spreglejte