Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
1. 6. 2021,
10.51

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

1

Natisni članek

Tamara Zidanšek

Torek, 1. 6. 2021, 10.51

2 leti, 11 mesecev

Po zmagi Tamare Zidanšek

Kaj je po veliki zmagi na OP Francije povedala slovenska igralka? #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

1

Tamara Zidanšek

Tamara Zidanšek, slovenska teniška igralka, je v torek na OP Francije pripravila senzacijo dneva, saj je premagala Bianco Andreescu, šesto nosilko turnirja. Kaj je Zidanškova povedala po veliki zmagi?

Tamara Zidanšek
Sportal Slovenska igralka je na OP Francije pripravila veliko senzacijo

Pomagale so ji lanske izkušnje. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Pomagale so ji lanske izkušnje. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Vedela je, kakšen je občutek

Slovenski ljubitelji tenisa so že na lanskem OP Francije trepetali za Tamaro Zidanšek, ki je v prvem krogu igrala proti Garbine Muguruza, zmagovalki Roland Garrosa iz leta 2016. Takrat je nesrečno izgubila, a bila bogatejša za veliko izkušnjo. Ta ji je v torkovem obračunu s sedmo igralko sveta in zmagovalko OP ZDA iz leta 2019 prišla še kako prav.

"Borila sem se in si govorila, da lahko spreobrnem dvoboj. Lani sem imela v uvodnem krogu podobno tekmo. Imela sem izkušnje in vem, kakšen je občutek na takšni tekmi. Mislim, da so te izkušnje pomagale," je uvodoma povedala 23-letna teniška igralka.

Se še spomnite, kaj je povedala po porazu v finalu Bogote? Tamara Zidanšek in Bianca Andreescu | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Tamara Zidanšek in Bianca Andreescu Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Za tiste, ki podrobneje spremljajo Tamaro, ta zmaga verjetno ni bila veliko presenečenje, saj je Konjičanka že večkrat pokazala svoj izjemen talent in borbenost. Ne nazadnje je letos igrala že v finalu v Bogoti. Po porazu v finalu bi marsikatera igralka povesila glavo, a ona je s turnirja v Bogoti prišla s pozitivnimi občutki. "Nimam si kaj očitati. Dala sem vse od sebe. Že dolgo nisem zmagala na štirih tekmah zapored in odigrala petih dobrih tekem. Nimam kaj pripomniti. Žal se ni izšlo, ampak gremo naprej. Še bodo priložnosti," nam je pred časom v pogovoru povedala Tami, kot jo kličejo.

Ste vedeli, da je bila zelo uspešna v deskanju na snegu?

Tamara ne prihaja iz športne družine, a jo je že od nekdaj zanimal šport. Njena mama ji je vedno znova govori, da ji je večkrat v roke dala glasbilo, a je vedno raje izbrala žogo. Šport ji je na splošno všeč, zanima pa jo tudi psihologija. Med drugim je bila Zidanškova v mlajših kategorijah trikrat državna prvakinja v deskanju na snegu, a je pozneje raje izbrala tenis.

Dokazala si je, da lahko premaga tudi najboljše

Za Tamaro je bila to prva zmaga nad igralko iz prve deseterice na svetovni lestvici, kar je tudi po njenih besedah zelo pomemben mejnik na njeni športni poti. "To je dokaz, da lahko igram proti takšnim igralkam, in zdaj sem dokazala, da jih lahko premagam. Roland Garros? Peščena igrišča so moja najljubša podlaga in to je pomemben turnir zame. Svojo igro poskušam izboljšati tako taktično kot tudi psihološko. To je zame velika zmaga."

Tamara Zidanšek se je letos v svoji ekipi odločila za zamenjavo glavnega trenerja. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Tamara Zidanšek se je letos v svoji ekipi odločila za zamenjavo glavnega trenerja. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Danes ima trenerja, ki je že treniral prvo igralko sveta

Zidanškova je na začetku sezone v svoji ekipi naredila veliko spremembo. Po dolgih letih se je razšla s trenerjem Zoranom Krajncem, pod svoje okrilje pa jo je vzel Pancho Alvariño, ki je pred leti treniral tedanjo prvo igralko sveta, Rusinjo Dinaro Safino. Kot kaže, se ji ta odločitev obrestuje. "Ima izkušnje, veselim se novih učnih ur z njim. Trener pozna miselnost igralke, ki je bila prva na svetu. Pozna te trenutke in ve, kako je igrati na največjih tekmah."

V drugem krogu bo njena nasprotnica Američanka Madison Brengle, trenutno 84. igralka sveta. To bo njun prvi medsebojni dvoboj.

Tamara Zidanšek
Sportal Slovenska športnica, ki glave ne povesi kar tako #video
Ne spreglejte