Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
6. 4. 2014,
20.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Davisov pokal Grega Žemlja Izrael Portorož

Nedelja, 6. 4. 2014, 20.06

8 let

Izmučenemu Gregi Žemlji ni uspelo, Dudi Sela je bil premočan

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V popoldanskih urah sta na igrišče stopila Grega Žemlja in Dudi Sela, ta je trenutno na 69. mestu na lestvici ATP. Na koncu je bil po štirih nizih boljši Sela s 3:1.

Grega Žemlja se že precej časa bojuje z neznano boleznijo, a je zaradi vnovične poškodbe Blaža Kavčiča stisnil zobe in že dve uri po dvoboju dvojic zopet stopil na igrišče v Portorožu, kjer se je pomeril z najboljšim igralcem izraelske ekipe Dudijem Selo, ta je prišel na igrišče povsem spočit.

Uvod dvoboja je bil izenačen. V tretji igri je imel Žemlja celo tri žoge za brejk, a jih žal ni izkoristil. Je pa bil zato v šesti igri bolj uspešen Sela, ta je odvzel servis Žemlji in povedel z 2:4. V naslednji igri je potrdil brejk in vodil s 5:2. Izraelec je v nadaljevanju le še stopnjeval svojo igro, znova odvzel servis in prvi niz zasluženo dobil s 6:2.

V drugem nizu smo lahko videli pravi teniški triler, saj je bilo mogoče videti kar pet brejkov. Žemlja je celo dvakrat serviral z zmago v drugem nizu, a se je Dudiju vedno uspelo izvleči. Odločala je podaljšana igra, ki jo je 27-letni Gorenjec tesno dobil s 7:5 in v nizih izenačil na 1:1.

Tretji niz je bil povsem po izraelskih ritmih. Grega je povsem popustil (začel je dobivati krče v prstih), saj mu ni uspelo dobiti nobene igre za svoj servis. Devetindvajsetletni Sela je nemoč Grege izkoristil in tretji niz dobil s 6:0. Omeniti je treba, da je Žemlja vmes zahteval medicinsko pomoč, potem ko je začutil bolečine še v nogi.

V četrtem, odločilnem nizu se je Žemlji poznala izčrpanost. Videlo se je, da je igral popolnoma drugače. Želja je bila, a očitno mu trenutno zdravje ni dopuščalo več. Sela je že v tretji igri odvzel servis, ko je povedel z 2:1, v sedmi igri smo bili priča še enemu brejku. Izraelec tega vodstva ni zapravil in na koncu četrti niz dobil s 6:2.

"Trenutno se ne počutim najbolje," je takoj po dvoboju povedal Grega Žemlja, ki je danes na igrišču preživel kar sedem ur. "Da sem preživel sedem ur na igrišču, je zame dober podatek, čeprav je to še daleč od tiste ravni, ki si jo želim. Napredek pa je. Iz tega poskušam vzeti dobre stvari in iti naprej," razlaga Žemlja, ki se zaveda, da so s fanti izpustili veliko priložnost.

"Imeli smo lepo priložnost, a je nismo izkoristili. Ta trenutek sem seveda razočaran, ampak mislim, da se bom po nekaj dnevih ozrl nazaj in si rekel, da smo napredovali in da lahko v prihodnosti načrtujem turnirje ter začnem tekmovalni ritem, ki sem ga imel pred pol leta," je še dodal Žemlja, ki je dvoboj na pesku nazadnje igral lani junija.

Dudi Sela je s to zmago Izraelu pribojeval tretjo točko. Izraelska ekipa se je tako uvrstila v nadaljnje tekmovanje oziroma v tako imenovani "play off", kjer se bodo pomerili za vstop v svetovno skupino.

Ne spreglejte