Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 11. 2021,
16.09

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

Natisni članek

Emma Raducanu

Torek, 9. 11. 2021, 16.09

1 leto, 2 meseca

Emma Raducanu in novi trener

In kot kaže, ga je vendarle našla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42
Emma Raducanu | Foto Reuters

Foto: Reuters

Emma Raducanu, trenutno ena od najbolj vročih teniških igralk na turneji, je, kot kaže, vendarle našla trenerja, ki jo bo v prihodnje spremljal na turneji. To bo izkušeni Nemec Torben Beltz.

Emma Raducanu
Sportal Je to najstnica za milijardo dolarjev? #video

Štiriinštiridesetletni teniški trener Torben Beltz ima iz preteklosti kar nekaj izkušenj z vrhunskimi igralkami. Med drugim je vodil Angelique Kerber, potem ko je ta leta 2016 zmagala na OP Avstralije in OP ZDA. Letošnjo sezono sta z nekdanjo prvo igralko sveta spet združila moči, a je Kerberjeva v ponedeljek sporočila, da v naslednji sezoni ne bosta več sodelovala.

O novem trenerju Raducanujeve je prvi poročal The Telegraph, potem ko so v eni izmed kavarn v Orpingtonu videli 18-letno Britanko, njenega agenta Chrisa Helliarja in Torbena Beltza.

"Kar zadeva trenerja, lahko rečem, da se stvari premikajo v pozitivno smer." | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Kar zadeva trenerja, lahko rečem, da se stvari premikajo v pozitivno smer." Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko V nedeljo je bila najstnica še skrivnostna

Torbena Beltza ta teden ni v Linzu, kjer je Raducanujeva postavljena kot prva nosilka turnirja. Vseeno se zdi, da je že vse dogovorjeno, čeprav je bila mlada zvezdnica v nedeljo v svojih izjavah o novem trenerju še previdna.

"Kar zadeva trenerja, lahko rečem, da se stvari premikajo. Imela sem nekaj preizkušenj, ki so se izkazale za dobre. Imela bom trenerja na mestu in navdušena sem, da bom imela v pripravljalnem obdobju dober trening," je v nedeljo povedala senzacionalna zmagovalka OP ZDA.

Donna Vekić | Foto: Gulliver/Getty Images Donna Vekić Foto: Gulliver/Getty Images

Delal je tudi z Vekićevo

Emma Raducanu se je kmalu po zmagi v New Yorku razšla s trenerjem Andrewem Richardsonom, saj ta nima toliko izkušenj s turneje. Emma je iskala nekoga, ki ima prave izkušnje, in Torben Beltz je zagotovo eden od pravih. Poleg tega, da je dolgo delal s Kerberjevo, je sodeloval tudi s Hrvatico Donno Vekić.

Emma Raducanu
Sportal Kaj svetuje osemnajstletnici, ki se je znašla v težkem položaju?
Ne spreglejte