Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 9. 2019,
19.51

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99

Natisni članek

teniški globus OP ZDA Naomi Osaka Donna Vekić

Ponedeljek, 2. 9. 2019, 19.51

4 leta, 7 mesecev

OP ZDA, 8. DAN (WTA)

Še eno presenečenje v New Yorku: Švicarka izločila prvo nosilko Naomi Osaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99
Belinda Benčić | Belinda Bencic je v osmini finala ustavila številko ena svetovnega tenisa. | Foto Reuters

Belinda Bencic je v osmini finala ustavila številko ena svetovnega tenisa.

Foto: Reuters

Naomi Osaka, prva igralka sveta, je izpadla v osmini finala OP ZDA. V dveh nizih, s 7:5 in 6:4 jo je izločila Švicarja Belindo Bencic. Svoj najboljši rezultat na OP ZDA je ujela Hrvatica Donna Vekić, ki je z 2:1 v nizih izločila Nemko Julio Goerges.

Rafael Nadal
Sportal Rafael Nadal prvič oddal niz

Naomi Osaka, ki je na letošnjem OP ZDA navduševala tudi s svojo sočutnostjo - to je pokazala proti mladi igralki Coco Gauff, ki jo je tolažila po zmagi v tretjem krogu, je v osmini finala sama potrebovala tolažilne besede, saj jo je po uri in 28 minutah v dveh nizih (7:5 in 6:4) izločila trinajstopostavljena Švicarka Benciceva.

"V ključnih trenutkih me niso izdali živci"

"Dvoboji proti Naomi so zame vselej pravi izziv. Od prve do zadnje žoge sem morala biti povsem osredotočena, resnično sem zadovoljna s svojo predstavo, predvsem v prelomnih trenutkih v drugem nizu. V ključnih trenutkih me niso izdali živci," je takoj po dvoboju dejala Benciceva.

Švicarka je pravi strup za veliko bolj znano igralko z Japonske, saj je dobila že četrti zaporedni medsebojni dvoboj. Pred današnjim dvobojem jo je letos premagala tudi v Madridu in Indian Wellsu, lani pa še na Hopmanovem pokalu.

 Japonka Naomi Osaka bo po koncu turnirja izgubila tudi prvo mesto na lestvici WTA. | Foto: Reuters Japonka Naomi Osaka bo po koncu turnirja izgubila tudi prvo mesto na lestvici WTA. Foto: Reuters

Že zdaj je jasno, da bo Japonka po koncu turnirja izgubila tudi prvo mesto na lestvici WTA, nasledila jo bo Avstralka Ashleigh Barty, letošnja zmagovalka odprtega prvenstva Francije v Parizu.

"Proti Naomi vedno poskušam igrati na šahovski način in predvideti njene poteze. Presrečna sem po tej zmagi," je še dodala Švicarka

Vekićeva izločila Goergesovo

Benciceva se bo v četrtfinalu pomerila s Hrvatico Donno Vekić, ki je prišla do svoje najboljše uvrstitve na OP ZDA, po tem, ko je v osmini finala z 2:1 v nizih (6:7, 7:5, 6:3) po dveh urah in 45 minutah premagala 30-letno Nemko Julio Goerges.

"Sploh ne vem, kako sem zmagala," so bile uvodne besede 23-letne Vekićeve, ki je nato dodala: "Julia je odlično servirala in imela celo zaključno žogo v svojih rokah. V tistem trenutku sem si zaželela zgolj to, da ji vrnem žogo v polje in skušam točko osvojiti po igri z osnovne črte, kar mi je tudi uspelo."

Ne spreglejte