Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 1. 2014,
13.57

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Davisov pokal Grega Žemlja Blaž Kavčič

Četrtek, 30. 1. 2014, 13.57

8 let, 5 mesecev

Grega Žemlja se je odločil, da bo pomagal ekipi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
V Mestni hiši kranjske občine je bi opravljen žreb tekme Davisovega pokala med reprezentanco Slovenije in Portugalske.

V petek bosta ob 16. uri prva na igrišče stopila Janez Semrajc in najboljši portugalski igralec Joao Souza. Kot drugi par se bosta v dvorani TK Triglav udarila Blaž Kavčič in Gastao Elias.

Za majhno presenečenje pa je poskrbela informacija, da je v tekmi dvojic poleg Blaža Kavčiča prijavljen tudi Grega Žemlja, nasproti jima bosta v soboto stala Joao Souza in Gastao Elias.

"Čeprav odločitev z njegove strani ni bila lahka, se je Grega po nekaj treningih vendarle odločil, da bo pomagal reprezentanci. Njegov delež v igri dvojic je lahko zelo pomemben, še posebej, če vemo, da je lahko v Davisovem pokalu partija parov mnogokrat jeziček na tehtnici," pravi njegov trener in pomočnik kapetana Žiga Janškovec.

"Navdušen sem bil nad njegovo potezo, vendar sem mu hkrati povedal, da ne pričakujem čudežev. Glede na to, da je toliko časa izven pogona ne morem pričakovati njegove vrhunske predstave, obenem pa nam njegov prihod vliva samozavest, saj sta z Kavčičem že večkrat dokazala, da se v dvojici odlično znajdeta," pravi kapetan Blaž Trupej.

"Dejstvo je, da bi bili z rezultatom 1:1 po prvem dnevu zelo zadovoljen. Vedeti moramo, da je tudi njihov drugi igralec Elias odličen tenisač, ki je bil lani na robu prvih sto na svetu, zato bo moral Kavčič prikazati odličen tenis, takšnega kot v zadnjih dveh mesecih," dodaja Trupej.

V nedeljo, zadnji dan tekmovanja, bosta ob 15. uri začela Kavčič in Souza, kot zadnji dvoboj tekmovanja pa bo potekal med Semrajcem in Eliasom.

Slovenski fantje v Kranju pričakujejo glasno spodbudo s tribun, saj je za ogled srečanja prost vstop.

Ne spreglejte