Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 6. 2013,
20.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Roger Federer

Torek, 11. 6. 2013, 20.47

8 let

Federerja ne skrbi, čeprav mu gre najslabše po letu 2001

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Roger Federer v tem letu še ni osvojil nobenega turnirja. Razlog za preplah? Niti ne. Švicar je prepričan, da bo druga polovica veliko bolj uspešna. Ponuja marsikaj, tudi Wimbledon in US Open.

Čeprav smo že junija, se Roger Federer še ni pojavil na seznamu letošnjih zmagovalcev turnirjev. Niz, ki mu Švicar ne pripisuje alarmantnega pomena, bo skušal prekiniti v Halleju. V Nemčiji, kjer se ta teden igra na travnati podlagi, Federer pa kot petkratni zmagovalec pričakuje veliko: ''Pariz nima veliko skupnega s Hallejem ali pa Wimbledonom, a če se ozrem nazaj, sem razočaran nad načinom, kako sem izgubil s Tsongajem. Pridejo dnevi, ko ti ne gre nič od rok. Na srečo jih v moji karieri ni bilo veliko. Srčno upam, da jih bo čim manj tudi v prihodnje. Čutim, da najboljše šele prihaja. Prihaja druga polovica leta, ki je zelo pomembna, saj me bo pot peljala v Wimbledon, nato pa prek severnoameriške turneje v New York. Če bi zmagal v Halleju, bi bila to izjemna popotnica za Wimbledon,'' sporoča št. 3 na svetu, ki na turnirju v Nemčiji nastopa v dveh konkurencah. Posamezno ter v dvojicah, kjer je združil moči z domačim ljubljencem Tommyjem Haasom, ki ga je lani porazil v finalu Halleja. Da se želi čim boljše pripraviti na travnato sezono, je dokazal že s tem, da je na sever Nemčije prispel že v petek, čeprav ga uvodno dejanje na turnirju čaka šele v sredo.

Na zadnjih 13 grand slamih le še dvakrat v finalu

Statistika nakazuje, da se čas teniške nadvlade teniškega supermana iz Basla počasi, a neizprosno zaključuje. Prvič po letu 2001 ni do šestega meseca v koledarju osvojil niti enega turnirja, vedno slabše pa mu gre tudi na največjih teniških dogodkih, priljubljenih grand slamih. ''Fed-Ex'' je med letoma 2005 in 2007 odigral deset zaporednih finalnih srečanj na turnirjih za nagrado grand slam, zmage pa se veselil kar osemkrat. Podvig je v naslednjih treh letih skoraj ponovil, saj je zbral osem finalnih nastopov ter pri tem osvojil štiri lovorike. Nato pa je izgubil čarobno paličico, saj je na zadnjih 13 grand slamih v finalu zaigral le še dvakrat. In osvojil le en turnir, lanski Wimbledon. Letos je na ATP teniški karavani odigral le en finale. V Rimu, kjer pa mu je peščeni kralj Rafael Nadal prepustil le štiri igre. ''Niti nisem pričakoval, da bom letos osvojil veliko lovorik, sem pa, vsaj po mojem mnenju, igral dobro v Rimu in Parizu. Vse do srečanja s Tsongajem,'' je pripomnil 31-letni teniški velemojster, ki je v karieri osvojil 76 turnirjev, v Halleju pa si bo prizadeval, da kmalu vpiše še novo zvezdico. Nato pa kmalu prihaja njegovo veličanstvo Wimbledon ...

Ne spreglejte