Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
10. 7. 2015,
12.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Andy Murray Roger Federer Wimbledon

Petek, 10. 7. 2015, 12.03

8 let

Federer se še vedno počuti svežega, Škot nima težav z ramo

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V petek bo osrednje igrišče v Wimbledonu pokalo po šivih, saj se bo domači ljubljenec Andy Murray udaril s kraljem trave Rogerjem Federerjem.

Oba akterja sta se do polfinala prebila brez večjih težav. Federer, ki bo v All England Clubu že desetič igral v polfinalu, je do zdaj oddal le en niz, Murray pa je svojim nasprotnikom niz oddal le dvakrat. Očitno si lahko znova obetamo precej napet in tesen dvoboj. Švicar in Škot sta se v Wimbledonu pomerila v finalu leta 2012. Takrat je bil boljši Švicar, ki je v svojo vitrino postavil svojo zadnjo, sedmo lovoriko iz Wimbledona. Istega leta se mu je na olimpijskih igrah v Londonu Murray oddolžil za poraz v finalu.

Kot pravi je z ramo vse v redu

V četrtfinalu je ljubljenec domačega občinstva tožil nad bolečinami v rami. Takrat je na igrišču zahteval celo zdravniško pomoč. Pozneje se je izkazalo, da ne gre za hujšo poškodbo. "Rama je bolje, kot je bila pred dvema ali tremi dnevi. Na treningu sem lahko veliko serviral. Morda si želim malce več agresivnosti po prvem servisu in upam, da bom v polfinalnem dvoboju to dosegel," je pred dvobojem britanske navijače pomiril tretji igralec sveta.

Škot je leta 2013 poskrbel za zgodovinsko zmago, potem ko je po 77 letih osvojil prvi naslov za Veliko Britanijo. Tudi tokrat pričakuje veliko podporo svojih navijačev. "Upam, da bom imel na tribunah veliko podporo, a tudi Federer jo ima, saj je zelo popularen, kjerkoli se pojavi. Morda podpora ne bo takšna kot pred časom, ampak vsekakor pričakujem odlično vzdušje ob igrišču," je dodal Britanec.

Federer se veseli dvoboja

Eden najboljših teniških igralcev vseh časov Roger Federer je nazadnje turnir za grand slam osvojil leta 2012. Po treh letih suše je zdaj le še dva koraka oddaljen od svoje 18. lovorike za grand slam. "Dolga je pot do polfinala, vendar se še vedno počutim zelo svežega in čutim, da imam še vedno dovolj energije za dvoboj z Andyjem. Veselim se tega dvoboja," je po četrtfinalu povedal švicarski teniški virtuoz.

Ne spreglejte