Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 6. 2013,
8.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Roger Federer

Četrtek, 27. 6. 2013, 8.05

8 let

Federer: Ni razloga za paniko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Wimbledon postaja pokopališče favoritov. Po Rafaelu Nadalu je izpadel še Roger Federer, ki ga je ugnal 116. igralec sveta Ukrajinec Sergej Stahovski, vendar Švicar ohranja mirno glavo.

''Ni razloga za paniko, to je jasno,'' je povedal Švicar Roger Federer po šokantnem izpadu v drugem krogu Wimbledona, kar je bilo njegovo najzgodnejše slovo na največjih turnirjih v več kot desetih letih. ''Greš nazaj na delo in se vrneš močnejši. Preprosto je, čeprav včasih težko, toda običajno sem pri tem kar uspešen. Gledam naprej in upam, da bom imel dobro poletje in dober zaključek sezone.''

Federer je s porazom končal enega najimpresivnejših nizov v športu nasploh, saj se je na turnirjih za grand slam kar 36-krat uvrstil vsaj v četrtfinale, a veliki čarovnik zanika, da bi to lahko pomenilo skorajšnji zaton kariere. ''Imam namen igrati še mnogo let. Normalno pa je, da ljudje po takšnem porazu čutijo drugače.''

Wimbledon je bil vedno kraj, kjer je Federer iskal navdih ali začel nizati boljše rezultate. Potem ko se je lani komajda izognil porazu v tretjem krogu proti Francozu Julienu Benneteau, je šel do konca in v finalu v solze spravil domačega ljubljenca Andyja Murrayja. Kljub tokratnemu neuspehu zanika, da bi bil to konec nekega obdobja: ''To je seveda razočaranje. Toda mislim, da sem pred osmimi meseci odlično odigral na zaključnem turnirju najboljše osmerice, odlično sem odigral tudi na odprtem prvenstvu Avstralije. Če bi mi šle stvari na roko, bi lahko dosegel kaj več. Mislim, da v celoti gledano nisem odigral tako slabo, kot skušajo nekateri prikazati. Sezone še ni konec, smo šele na polovici, še vedno je ostalo kar nekaj tenisa."

Federer je za dobro igro pohvalil tudi Ukrajinca Stahovskega, ki je imel pred tem proti igralcem iz najboljše deseterice porazno razmerje zmag in porazov (0-20). Meni, da so podobni igralci kot Stahovski postali proti eliti na travi veliko bolj samozavesti kot pa v preteklih letih. ''Včasih nekateri niso verjeli, da lahko premagajo najboljše. Vesel sem, da je zdaj drugače, in da upajo, da se lahko kosajo z vsakim na največjih turnirjih in v največjih dvobojih. To prepričanje je zelo pomembno. Na turneji pogrešamo najstnike, zato so presenečenja, kot smo jih videli ta teden, na njihovih plečih,'' je še zaključil Federer.

Ne spreglejte