Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 8. 2014,
14.32

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Polona Hercog Roger Federer Serena Williams OP ZDA

Torek, 26. 8. 2014, 14.32

7 let, 12 mesecev

Federer in Wiliamsova zlahka, v drugi krog tudi Hercogova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Drugi dan OP ZDA je na igrišče stopila tudi slovenska igralka Polona Hercog, ki je v uvodnem krogu uspešno preskočila ukrajinsko oviro. Jelino Svitolino je odpravila z 2:0 v nizih.

Za Polono Hercog je to že šesti nastop na glavnem turnirju OP ZDA. Njen največji uspeh na igriščih Flushing Meadowsa je bila uvrstitev v drugi krog, z zmago nad trenutno 35. igralko sveta Jelino Svitolino pa ga je ponovila. Pred dvobojem je bila favoritinja mlada Ukrajinka, a na koncu je na igrišču več pokazala naša igralka.

Polona je prvi niz gladko dobila, potem ko je nasprotnici vzela servis v peti in sedmi igri ter prvi niz dobila z izidom 6:2. Drugi niz je bil bolj izenačen. Šele 19-letna Svitolina je resno zapretila v peti igri, ko je Hercogovi odvzela servis in povedla s 4:2. 23-letna Štajerka se ni pustila zmesti in v deveti igri izenačila na 4:4. Na koncu dvoboja je odločala podaljšana igra. Več zbranosti je pokazala slovenska predstavnica in se tako zasluženo uvrstila v 2. krog turnirja. V naslednjem krogu jo čaka Rusinja Ekatarina Makarova, ki je postavljena kot 17. nosilka turnirja.

Brez večjih težav je s svojo nasprotnico opravila branilka naslova Serena Williams, ki je po manj kot uri igre domov poslala rojakinjo Taylor Townsend. Končni izid je bil 6:3 in 6:1. Prav tako je bila uspešna Ana Ivanović. Srbska igralka je bila po dveh nizih boljša od domačinke Alison Riske.

Roger Federer se je znesel na Avstralcem

Eden glavnih favoritov za zmago, Roger Federer, je v prvem krogu upravičil vlogo favorita. 33-letni Švicar je premagal Avstralca Marinka Matoševića. David Ferrer pa je imel nekaj več dela z mladim bosanskim igralcem Damirjem Džumuhrujem. Razlog za veselje so imeli tudi domači gledalci, potem ko se je čez uvodni krog prebil njihov prvi up, John Isner. Visoki Američan je po treh nizih pod hladno prho poslal Marcosa Girona.

Za večje presenečenje je poskrbel šele 17-letni Hrvat Borna Čorić, ki je v svojem prvem nastopu na OP ZDA, premagal 27. igralca sveta Lukaša Rosola. Čeh je prejšnji konec tedna zmagal na turnirju v Winston Salemu in imel dobro popotnico za v New Yorku. Tokrat pa ga je presenetil najmlajši igralec na turnirju.

Ne spreglejte