Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
7. 8. 2017,
15.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

doping Sara Errani

Ponedeljek, 7. 8. 2017, 15.00

6 let, 6 mesecev

Dopinškim škandalom ni videti konca: po Šarapovi še Italijanka

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50
Sara Errani | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Sara Errani, italijanska teniška igralka, je padla na dopinškem testu, ki je bil opravljen na začetku letošnjega leta.

V urinu 30-letne izkušene igralke so našli sledi arimidexa, so zapisali pri ITF (Mednarodana teniška zveza). Arimidex se sicer uporablja pri pacientkah, ki imajo raka na dojki, in to samo v kombinaciji z obsevanjem. V kateremkoli drugem primeru se to zdravilo smatra kot doping.

Kljub tej hudi obsodbi se je italijanska teniška zveza postavila v bran Erranijevi. Tam so se odločili, da bodo najeli ekipo odvetnikov, ki jo bodo skušali oprati vseh obtožb. Ali jim bo to uspelo, bomo še videli.

Marija Šarapova | Foto: Instagram/Getty Images Foto: Instagram/Getty Images Kazen naj ne bi bila tako visoka kot pri Šarapovi

Sara Errani, ki je bila nekdaj peta igralka sveta, je v svoji dolgoletni karieri zmagala na devetih turnijih WTA. Leta 2012 je igrala v finalu OP Francije, kjer jo je premagala Marija Šarapova. Ruska teniška igralka je lani poskrbela za škandal, potem ko je jemala prepovedano zdravilo meldonium. Šarapova se je po 15-mesečni kazni že vrnila na igrišča, vendar jo nekateri še danes kritizirajo.

Po prvih informacijah pri ITF ne bodo tako strogi kot pri Šarapovi, saj tukaj naj ne bi šlo za sistematično jemanje dopinga, tako kot pri sibirski tigrici. Pričakujejo, da bo Italijanka dobila kazen prepovedi igranja za dva meseca.  Sara Errani naj bi svojo plat zgodbe predstavila v sredo. Nazadnje je igrala na turnirju v Washingtonu, bolj kot ne pa je že jasno, da na OP ZDA, zadnjem turnirju za grand slam, ne bo igrala.

Novak Đoković se na obtožbe še ni odzval. | Foto: Guliverimage/Getty Images Novak Đoković se na obtožbe še ni odzval. Foto: Guliverimage/Getty Images

Tudi Đoković obsojen dopinga

Pred dnevi so na dan prišla namigovanja, da je Novak Đoković prekinil sezono zaradi dopinga. Srbski zvezdnik se za zdaj na te obtožbe še ni odzval.

Ne spreglejte