Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 2. 2016,
8.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Polona Hercog Viktorija Azarenka ATP WTA

Sreda, 24. 2. 2016, 8.57

8 let

Đokoviću jubilejna 700. zmaga, konec za Hercogovo, Srebotnikovo in Klepačevo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Najboljši teniški igralec na svetu, Srb Novak Đoković, je na teniškem turnirju v Dubaju proslavil lep jubilej. Viktorija Azarenka je v prvem krogu Acapulca premagala Slovenko Polono Hercog.

Osemindvajsetletnik je zabeležil svojo 700. zmago na turnirjih ATP, v osmini finala je po 65 minutah igre s 6:1 in 6:2 premagal Tunizijca Maleka Jazirija. S tem je postal 12. igralec, ki je v karieri presegel mejo 700 zmag, na tej lestvici s 1254 zmagami sicer vodi Američan Jimmy Connors. Od aktivnih igralcev imata od Đokovića več zmag le Švicar Roger Federer (1067) in Španec Rafael Nadal (775).

"Odigral sem veliko tekem in lahko rečem, da sem ponosen prav na vsako zmago. S profesionalnim tenisom sem začel pred desetimi leti, lahko rečem, da sem v vsakem dvoboju užival. Veliko sem jih dobil, a si želim še napredovati in izboljšati svojo igro. Toda dobro vem, da nisem edini, ki želi zmagovati, ostati na vrhu še zdaleč ni lahka naloga," je po jubileju dejal Đoković, ki se bo v četrtfinalu meril s Špancem Felicianom Lopezom.

Hercogova končala nastope v Acapulcu, Srebotnikova in Klepačeva pa v Dohi

Belorusinja, prva nosilka turnirja in 14. igralka sveta, je bila od Mariborčanke boljša v treh nizih, zmago je slavila s 4:6, 6:3 in 6:1. V naslednjem krogu se bo Azarenka pomerila s Slovakinjo Dominiko Čibulkovo.

V moški konkurenci se je v drugi krog prebil Slovenc z britanskim postnim listom Aljaž Bedene. Ta je v prvem krogu igral proti visokoraslemu Hrvatu Ivo Karloviću, ki je moral na koncu dvoboj predati.

Katarina Srebotnik in Andreja Klepač sta v drugem krogu turnirja WTA v Dohi izgubili proti Rusinjama Darji Kazatkini in Jeleni Vesnini s 4:6 in 4:6. Slovenki, ki sta imeli v Katarju status osmih nosilk, sta za začetek v prvem krogu po slabi uri in pol premagali Romunki Simono Halep in Raluco Olaru s 7:5, 6:4.

Ne spreglejte