Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
13. 1. 2016,
9.56

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Novak Đoković OP Avstralije Melbourne

Sreda, 13. 1. 2016, 9.56

6 let, 7 mesecev

Đokovića pred OP Avstralije bolečina v roki ne skrbi

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Prvi igralec sveta Novak Đoković je že prispel v Melbourne, kjer se bo v ponedeljek začel prvi turnir za grand slam v sezoni. Srbski zvezdnik bo branil lansko lovoriko.

Tudi letos bodo vse oči uprt v Novaka Đokovića, saj velja za prvega favorita za zmago na OP Avstralije. Mnoge je zanimalo, v kakšni formi bo Nole na začetku sezone, saj jih veliko meni, da tako superiorne sezone, kot jo je imel lani, ne bo mogel ponoviti.

Lepo se je vrniti

A Đoković je z zmago na turnirju v Dohi dokazal, da je še vedno v vrhunski formi in da ga bo ta trenutek težko kdo premagal. V finalu v Dohi se je pomeril z velikim nasprotnikom Rafaelom Nadalom. Ljubitelji tenisa so pričakovali teniško poslastico, videli pa prevlado Novaka. Dvoboj se je končal po nekaj več kot eni uri, izid pa je bil 6:1 in 6:2.

Novakova naslednja postaja je OP Avstralije, kjer bo pod vročim avstralskim soncem lovil svojo šesto zmago. Desetkratni zmagovalec turnirjev za grand slam je v Avstraliji dobro razpoložen, saj je na posebno tablo že napisal sporočilo. "Vsi imamo radi Avstralijo. Lepo se je vrniti. Gremo 2016!"

"Uživam v teh trenutkih"

Beograjčan se je do zdaj šestnajstkrat zapored uvrstil v finale in od tega dvanajstkrat zmagal. Kljub temu Đoković meni, da ni nepremagljiv. "Ne, ne počutim se nepremagljivega. Nihče ni nepremagljiv. Igram tenis svojega življenja in uživam v teh trenutkih. Vem, da to ne more trajati večno, vendar ne želim preveč razmišljati vnaprej."

Prvi lopar sveta je imel v Dohi nekaj težav z bolečinami v roki. "Mislim, da ne gre za nič hujšega. Kot sem že povedal, mislim, da to pred OP Avstralije ni nobena težava. Na vsake toliko časa se pojavi bolečina, ampak ni nič resnega, tako da nisem zaskrbljen," je še povedal Novak, ki se v Melbournu zelo dobro počuti, saj je tam že petkrat zmagal (2008, 2011, 2012, 2013, 2015).

Ne spreglejte