Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 10. 2022,
20.00

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Stefanos Cicipas tenis Novak Đoković

Sobota, 8. 10. 2022, 20.00

1 leto, 9 mesecev

Teniški globus, 8. oktober

Đoković za 90. naslov, Iga Swiatek še osmič letos v finalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Astana Novak Đoković | Novak Đoković se bo v finalu Astane boril za svoj jubilejni 90. naslov. | Foto Guliver Image

Novak Đoković se bo v finalu Astane boril za svoj jubilejni 90. naslov.

Foto: Guliver Image

V finalu teniškega turnirja v Kazahstanu bosta igrala Stefanos Cicipas in Novak Đoković. Grk je v polfinalu v treh nizih premagal Andreja Rubljova, Srb pa je napredoval, potem ko je njegov Danil Medvedjev po drugem nizu predal. Alize Cornet in Elise Mertens pa bosta nastopili v finalu teniškega turnirja WTA 250 v Tuniziji. Iga Swiatek bo zaigrala še v svojem osmem finalu turnirjev WTA v tej sezoni, za naslov v Ostravi se bo udarila z Barboro Krejčikovo.

Stefanos Cicipas, ki je slavil s 4:6, 6:4 in 6:3, se bo v nedeljo v svojem šestem finalu letos potegoval za jubilejni deseti naslov v karieri in tretjega letos (Mallorca, Monte Carlo).

Novak Đoković bo imel priložnost za 90. naslov na turnirjih ATP in četrtega v tej sezoni oziroma drugega v nizu. Prejšnji teden je osvojil Tel Aviv. Za petintridesetletnega Đokovića je to šele deveti turnir v 2022, hkrati pa peti finale. Srb je letos zmagal v Rimu, Wimbledonu in Tel Avivu, poražen pa je bil v finalu Beograda. V finalih ima razmerje zmag in porazov 89-38.

Hkrati bo tu njun okrogli deseti dvoboj. Sedem jih je dobil Srb, tudi zadnjega letos v Rimu.

Iga Swiatek v Ostravi osmič letos v finalu WTA

Domačinka Barbora Krejčikova in prva igralka sveta, Poljakinja Iga Swiatek, se bosta srečali v finalu teniškega turnirja WTA 500 v Ostravi. Čehinja je v polfinalu po preobratu premagala Kazahstanko Jeleno Ribakino s 3:6, 7:6 in 6:4, Poljakinja pa je bila prav tako v treh nizih boljša od Rusinje Jekaterine Aleksandrove s 7:6, 2:6 in 6:4.

Krejčikova je proti zmagovalki Wimbledona zabeležila osmo zaporedno zmago in se drugi teden zapovrstjo prebila v finale. Pred sedmimi dnevi je osvojila turnir v Tallinnu, zdaj pa je postala prva domača finalistka v triletni zgodovini turnirja v Ostravi.

Šestindvajsetletno Krejčikovo, 23. na lestvici WTA, v njenem sedmem finalu WTA čaka zahtevna naloga za osvojitev četrtega naslova v karieri. Nasproti ji bo stala 21-letna Poljakinja, ki je v polfinalu zabeležila 60. zmago v sezoni in se osmič v 2022 prebila v finale. Dobila je vseh sedem - Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart, Rim, Roland Garros in US Open.

Francozinja in Belgijka v boj za sedmi naslov

Dvaintridesetletna Francozinja Alize Cornet, ki je v četrtfinalu izločila Tamaro Zidanšek, v polfinalu pa je bila boljša od Rusinje Veronike Kudermetove s 6:4, 6:3, je zadnji naslov osvojila 2018 v Gstaadu, zadnji finale (od osmih) pa je igrala lani v Chicagu. Na lestvici WTA zaseda 37. mesto, najvišje pa je bila na enajstem (2009).

Šest let mlajša Belgijka Elise Mertens je trenutno 42. na svetu, 2018 je bila že 12., lani je osvojila pripravljalni turnir pred OP Avstralije, to bo pa njen enajsti finale WTA. V polfinalu je bila boljša od Američanke Claire Liu s 6:4, 6:0.

Astana, ATP:
Polfinale:

Stefanos Cicipas (Grč/3) - Andrej Rubljov (Rus/5) 4:6, 6:4, 6:3;
Novak Đoković (Srb/4) - Danil Medvedjev (Rus/2) 4:6, 7:6 (6).

Monastir, WTA:
Polfinale:

Alize Cornet (Fra/3) - Veronika Kudermetova (Rus/2) 6:4, 6:3;
Elise Mertens (Bel/5) - Claire Liu (ZDA) 6:4, 6:0.

Ostrava, WTA (757.900 dolarjev):
Polfinale:

Barbora Krejčikova (Češ) - Jelena Ribakina (Kaz) 3:6, 7:6 (4), 6:4;
Iga Swiatek (Pol/1) - Jekaterina Aleksandrova (Rus) 7:6 (5), 2:6, 6:4.
Ne spreglejte