Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 6. 2023,
7.40

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,77

Natisni članek

Alejandro Davidovich Fokina Roland Garros navijači Grand Slam Novak Đoković OP Francije

Sobota, 3. 6. 2023, 7.40

10 mesecev, 3 tedne

Novak in njegov odnos z občinstvom na OP Francije

Tokrat zaradi nespoštovanja in žvižganja ni ostal tiho #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,77
Novak Đoković | Novak Đoković trenutno nima najboljšega odnosa s francoskim občinstvom. | Foto Guliverimage

Novak Đoković trenutno nima najboljšega odnosa s francoskim občinstvom.

Foto: Guliverimage

Novak Đoković, eden najboljših igralcev na svetu, trenutno nima najboljšega odnosa s francoskim občinstvom. To mu je žvižgalo že na dveh dvobojih, a tokrat ni ostal tiho. Srb jim je s svojo gesto vse povedal.

Novak Đoković
Sportal Đoković ni klonil pod pritiskom, zaradi gledalcev izgubil živce, uspešen tudi Alcaraz

Novak Đoković se je v petek po treh nizih uvrstil v osmino finala, potem ko je po treh nizih premagal Alejandra Davidovicha Fokino 7:6 (4), 7:6 (5) in 6:2. Đoković, ki je v Parizu do zdaj dvakrat zmagal, še vedno velja za enega glavnih favoritov za zmago. Francosko občinstvo pa trenutno ni ravno na njegovi strani.

Zmotilo jih je še njegovo proslavljanje. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Zmotilo jih je še njegovo proslavljanje. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Đoković: Tega ne razumem

Petkov dvoboj je zaznamovalo tudi glasno žvižganje Đokoviću. Sprva, ko je slavil zmago v drugem nizu, nato se je žvižganje stopnjevalo, ko si je tretji igralec sveta vzel zdravniški premor. Ob tej reakciji občinstva tokrat ni ostal ravnodušen in jim cinično z rokami nakazal, da naj kar nadaljujejo in jim ob tem tudi zaploskal.

Đoković, 22-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam, se na novinarski konferenci ni mogel izogniti vprašanju o odnosu z občinstvom na tribunah Roland Garrosa. Dejal je, da je imel v svoji karieri vzpone in padce, kar se tiče občinstva.

"Ko sem izgubljal v finalu ali še pred tem, sem imel veliko podpore. Še danes dobivam podporo. Večina pride uživat tenis, ampak vedno se najdejo posamezniki ali skupina, ki žvižga za vsako stvar, ki jo naredite. Tega ne razumem. To je njihova pravica in v 99 odstotkih bom tiho, vendar bom občasno tudi odreagiral zaradi nespoštovanja," je povedal 36-letni Beograjčan.

John McEnroe | Foto: Reuters John McEnroe Foto: Reuters

Legendarni Američan meni, da je to absurdno

Takšnemu odzivu občinstva se je čudil tudi legendarni Američan John McEnroe, nekdaj vrhunski igralec, danes pa strokovni komentator. Ta se je med prenosom čudil, zakaj so se gledalci tako odzvali.

"Zakaj žvižgajo?" se je nekoliko zmedeno med komentiranjem za Eurosport spraševal McEnroe. "Vsi to počnejo (vzamejo odmor za zdravstveno oskrbo, op. p.). To je popolnoma legalno in dovoljeno, da mu masirajo noge. Kje je Davidovich Fokina? Odšel je na stranišče."

"Popolnoma razumem njegovo reakcijo. Resno, boste žvižgali zaradi tega? Nasprotnika sploh ni na igrišču. Naj spremenijo pravila, če ne želijo, da se igralec oskrbi, vendar ne delajte tega. To je absurdno."

Novaka Đokovića v osmini finala nekoliko presenetljivo čaka Juan Pablo Varilla iz Peruja. To bo njun prvi dvoboj.

Preberite še:

Taylor Fritz
Sportal Američan bi si zaradi svoje geste lahko nakopal težave #video
Ne spreglejte