Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
17. 2. 2021,
10.23

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,52

3

Natisni članek

OP Avstralije

Sreda, 17. 2. 2021, 10.23

3 leta, 2 meseca

OP Avstralije in cela vrsta poškodb

Đoković spet odprl dušo: Samo govorim, kaj se dogaja

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,52

3

Novak Đoković | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Letos lahko na OP Avstralije vidimo, da imajo številni igralci in igralke težave s poškodbami. Med njimi tudi Novak Đoković, ki se mu vse skupaj zdi nenavadno. Prav tako je srbski zvezdnik spregovoril o tem, kako se bori za pravice igralcev.

Sofia Kenin
Sportal Lanska zmagovalka OP Avstralije je morala na operacijsko mizo

Poškodbe kot po tekočem traku

V soboto, ko je Srb Novak Đoković igral v 3. krogu OP Avstralije, je obstajala velika skrb, da bi predal dvoboj. A daleč od tega, da je bil on edini, ki se ubada s poškodbami. Eden izmed njih je tudi Rafael Nadal. Španec je tožil nad bolečinami v hrbtu že pred začetkom turnirja. V zadnjih dneh smo lahko videli kar nekaj predaj. V torek smo v četrtfinalu gledali Grigorja Dimitrova, ki se je mučil in na silo odigral dvoboj.

Novak Đoković je samo eden izmed mnogih, ki se je poškodoval v Melbournu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Novak Đoković je samo eden izmed mnogih, ki se je poškodoval v Melbournu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Đoković: Tega nismo vajeni

Ob vsem tem se postavlja vprašanje, zakaj se pojavljajo tovrstne težave. Svoje videnje je razkril tudi prvi igralec sveta. "To s poškodbami ni normalno, na to nismo navajeni. Najboljši igralci so najbolje pripravljeni in tako je bilo tudi v preteklosti. Zdaj imate Berrettinija, prav tako Rafo, ki ima poškodbo hrbta, mene, Sašo (Aleksander Zverev, op. p.), Dimitrova. Očitno je to povezano z okoliščinami, v katerih smo se znašli," je uvodoma povedal Nole, ki se že nekaj dni ubada s poškodbo v trebušnem predelu.

Želi, da se o tem govori Želi, da se govori o določenih stvareh. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Želi, da se govori o določenih stvareh. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Sam pravi, da ni bilo dobro, da so morali pred turnirjem OP Avstralije v 14-dnevno karanteno. Meni, da je bilo za nekatere fante še težje. "Ne morem se pritoževati, ker se ne morem primerjati s tistimi, ki sobe niso smeli zapustiti 14 dni. Nočem sedeti tukaj in se pritoževati, kaj vse smo morali prestati, ampak moramo biti iskreni, da je to vplivalo na fizično zdravje igralcev," je Đoković razlagal na novinarski konferenci. Med drugim je povedal, da to ne more biti praksa na turnirjih nižje ravni.

"Na nikogar nočem kazati s prstom. Samo govorim, kaj se dogaja. Govorim resnico in o tem moramo govoriti. Moramo najti način. Podobno, kot je 'mehurček' NBA. Slišal sem, da se pogovarjajo o tem. Mene ta ideja ne moti, torej da najdemo eno mesto in da vse turnirje igramo na enem mestu. Igrali bi tri ali štiri tedne, imeli odmor, potem pa spet igrali," je predlagal 33-letni Beograjčan, ki želi biti glas tistih igralcev, ki niso tako dobro slišani kot on.

Zdi se mu naravnost smešno, da ljudje mislijo, da si želi še več denarja. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Zdi se mu naravnost smešno, da ljudje mislijo, da si želi še več denarja. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Imam veliko srečo, da sem veliko zaslužil v življenju"

"Kadar govorim, govorim v imenu vseh igralcev. Še posebej tistih, ki so nižje uvrščeni. Ljudje mislijo, da govorim zaradi sebe, da se pritožujem in da želim več denarja. Meni je to naravnost smešno, saj sem zadnji, ki lahko govori o denarju. Imam veliko srečo, da sem veliko zaslužil v življenju, tako da me denar v tem kontekstu niti malo ne zanima," je še povedal 17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Đokovića v četrtek čaka dvoboj z Aslanom Karacevom, največjim presenečenjem letošnjega turnirja.

Stefanos Cicipas
Sportal Presenečenje na OP Avstralije: Grku uspel preobrat in Nadala poslal domov
Karolina Mučova
Sportal Merili so ji celo pritisk, nato pa je šokirala prvo igralko sveta
Ne spreglejte