Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 2. 2021,
7.29

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77

Natisni članek

OP Avstralije

Sreda, 17. 2. 2021, 7.29

3 leta, 2 meseca

OP Avstralije (WTA), 10. dan

Merili so ji celo pritisk, nato pa je šokirala prvo igralko sveta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77
Karolina Mučova | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

V ženskem delu OP Avstralije sta znani še zadnji dve polfinalistki. Karolina Mučova je presenetila Ashleigh Barty in jo premagala po treh nizih. Drugi četrtfinalni dvoboj in zadnjo vstopnico za polfinale je dobila Jennifer Brady. Ta je premagala rojakinjo Jessico Pegula.

Stefanos Cicipas
Sportal Presenečenje na OP Avstralije: Grku uspel preobrat in Nadala poslal domov

Za eno večjih presenečenj je tokrat poskrbela češka teniška igralka Karolina Mučova, potem ko je po hujših zdravstvenih težavah v treh nizih pod hladno prho poslala domačinko Ashleigh Barty, prvo igralko sveta in eno glavnih favoritinj za zmago na OP Avstralije. Dvoboj se je končal z izidom 1:6, 6:3 in 6:2.

Sprva smo videli veliko prevlado Avstralke, saj je v prvem nizu oddala le eno igro. V drugem nizu je Čehinji, 25. nosilki turnirja, že v uvodni igri vzela servis in kazalo je na polom Mučove. Ta je pri izidu 2:1 zaradi slabega počutja in vrtoglavice zahtevala zdravniško pomoč in za deset minut odšla v slačilnico. Po tistem se je vse obrnilo na glavo.

Karolina Mučova | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Hlajenje z ledom ji je pomagalo

Čehinja je začela igrati veliko bolj agresivno, več je igrala na mreži in povsem razbila ritem Bartyjeve. Karolina je v tem slogu nadaljevala ter se po uri in 51 minutah veselila svojega prvega polfinala na turnirjih za grand slam.

"V prvem nizu sem bila nekoliko izgubljena. Ash je igrala zelo dobro in skoraj ni delala napak. Bilo je zelo težko. Pozneje se mi je še vrtelo v glavi in vzela sem zdravniški premor. Preverili so mi pritisk, ker se mi je vrtelo. Ohladili so me z ledom in pomagalo je. Igrala sem hitreje, prihajala na mrežo, kar je bilo na koncu ključno," je po tekmi dejala 24-letna Čehinja.

Jennifer Brady boljša od rojakinje

Drugi četrtfinalni dvoboj se je prav tako končal po treh nizih. Jennifer Brady, krvnica naše Kaje Juvan, je po treh nizih premagala rojakinjo Jessica Pegula. Dvoboj je trajal uro in 42 minut, končni izid pa je bil 4:6, 6:2, 6:1.

Gledalci se po petih dneh vračajo na OP Avstralije

Od četrtka dalje bodo zaključni dvoboji odprtega teniškega prvenstva Avstralije znova potekali ob prisotnosti omejenega števila gledalcev. Direktor turnirja Craig Tiley je sporočil, da bo na osrednjem stadionu Rod Laver odprta polovica kapacitete oziroma 7500 sedežev.

Oblasti zvezne države Viktorije so 12. februarja za pet dni uvedle popolno zaprtje zaradi izbruha novega koronavirusa. V hotelu na letališču so namreč odkrili angleški sev tega virusa pri 13 ljudeh. Teniški turnir se je nadaljeval, a brez gledalcev.

"Veselimo se prihoda gledalcev za zadnje štiri dni turnirja, ki ga želimo končati uspešno in varno," je ob tem zapisal direktor turnirja Craig Tiley. (STA)

Četrtfinale

Karolina Mučova (Češ, 25) - Ashleigh Barty (Avs, 1) 1:6, 6:3, 6:2

Jennifer Brady (ZDA, 22) – Jessica Pegula (ZDA) 4:6, 6:2, 6:1

Ne spreglejte