Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 2. 2021,
8.40

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

OP Avstralije

Sreda, 17. 2. 2021, 8.40

3 leta, 2 meseca

OP Avstralije (ATP), 10. dan

Presenečenje na OP Avstralije: Grku uspel preobrat in Nadala poslal domov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21
Stefanos Cicipas | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

V sredo bosta sta bila v moškem delu OP Avstralije na sporedu še zadnja dva četrtfinalna dvoboja. Kot prva sta na igrišče stopila Andrej Rubljev in Daniil Medvedjevm, v polfinale pa se je zlahka uvrstil slednji. Gršk Stefanos Cicipas se je drugič v karieri uvrstil v polfinale odprtega prvenstva Avstralije, potem ko mu je uspel velik preobrat proti drugemu igralcu sveta, Špancu Rafaelu Nadalu. Slednji je imel po vodstvu z 2:0 v nizih vse v svojih rokah, na koncu pa je moral priznati premoč 22-letnemu Grku s 3:6, 2:6, 7:6 (4), 6:4, 7:5.

Karolina Mučova
Sportal Merili so ji celo pritisk, nato pa je šokirala prvo igralko sveta

Dvaindvajsetletnik iz Aten, ki se je skupno tretjič prebil med najboljše štiri na turnirjih velike četverice, je na začetku dvoboja držal stik z drugim igralcem sveta do sredine prvega niza, potem pa je na igrišču povsem zagospodaril zmagovalec Melbourna pred 12 leti. Do konca prvega niza je Nadal dobil tri igre zapovrstjo, v drugem pa je po dveh novih "breakih" oddal vsega dve.

Rafael Nadal je zapravil vodstvo 2:0 v nizih. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Rafael Nadal je zapravil vodstvo 2:0 v nizih. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Tretji niz je bil tesen, odločila pa ga je podaljšana igra, v kateri je Španec veliko grešil, Grk pa je to neusmiljeno izkoristil in se vrnil v dvoboj. Po vse boljši igri je dobil tudi četrti niz, potem ko je v deveti igri prvič na dvoboju odvzel servis 34-letnemu Majorčanu.

V odločilnem nizu sta bila tekmeca izenačena do 5:5, potem pa je po seriji napak Nadal oddal servis, Cicipas pa je po nekaj več kot štirih urah izkoristil tretjo žogico za zmago ter šele kot drugi igralec na grand slamih zmagal po zaostanku 0:2 v nizih proti Nadalu (Fognini, OP ZDA 2015).

"Sem brez besed, nikakor ne morem opisati, kaj se je zgodilo. Mislim, da moj tenis govori zase. Neverjetno je, ko se lahko tako dolgo boriš na tako visoki ravni. Dal sem vse od sebe. Moja predstava ... ne vem, kaj se je zgodilo po tretjem nizu. Lebdel sem kot ptičica," je slikovito dejal 22-letnik po štiriurnem dvoboju.

"Želel sem ostati miren in skriti čustva. Mislim, da sem to v prejšnjih dvobojih že pokazal. Moral sem biti konstanten tudi pri gibanju in ostati osredotočen v ključnih trenutkih. Skušal sem zadržati to energijo in zares sem vesel, da sem tako pristopil k dvoboju," je še dejal Cicipas.

Daniil Medvedev | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Za Medvedjeva največji uspeh na OP Avstralije

Andrej Rubljev in Daniil Medvedjev sta do tega dvoboja igrala štiri medsebojne dvoboje in vsi so se končali v korist Medvedjeva, ki je postavljen kot četrti nosilec turnirja. Nič drugače ni bilo tokrat, ko je Medvedjev zmagal  po treh nizih (7:5, 6:3, 6:2) in za zmago potreboval le dobri dve uri. Za Medvedjeva, ki je trenutno eden najbolj vročih igralcev na turneji, je uvrstitev v polfinale največji uspeh v Melbournu.

Za polfinalno vstopnico se bosta kot zadnja na osrednjem igrišču udarila Rafael Nadal in Stefanos Cicipas. Španec in Grk se že dobro poznata, saj sta do zdaj odigrala osem medsebojnih dvobojev. Rafa, ki se že od začetka turnirja ubada s poškodbo hrbta, v zmagah vodi s 7:1.

Četrtfinale

Daniil Medvedjev (Rus, 4) : Andrej Rubljev (Rus, 7)  7:5, 6:3, 6:2

tefanos Cicpas (Grč, 5) : Rafael Nadal (Špa, 2) 3:6, 2:6, 7:6 (4), 6:4, 7:5

 

Ne spreglejte