Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
16. 4. 2021,
8.51

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

4

Natisni članek

teniški globus Novak Đoković

Petek, 16. 4. 2021, 8.51

1 leto, 2 meseca

Novak Đoković spet besnel

Đoković spet besnel na svoje: Ne potrebujem aplavza, tega lahko dobim tudi od doma #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

4

Novak Đoković | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

V četrtek smo na turnirju v Monte Carlu videli veliko presenečenje. Novak Đoković, prvi igralec sveta, se je poslovil že v tretjem krogu. Kot je v njegovi navadi, se je tudi tokrat znesel nad svojo ekipo v boksu. Na drugi strani pa smo videli prevlado Rafaela Nadala, ki znova ruši rekorde.

Neprepoznaven, bi lahko z eno besedo opisali včerajšnjega Novaka Đokovića, potem ko je po dveh nizih izgubil proti Britancu Danielu Evansu. Že med dvobojem je Beograjčan pokazal svoje frustracije, ki jih je namenil svoji ekipi v boksu. To je pri njem že stalnica, ko mu ne gre vse po načrtih.

"Ne potrebujem aplavza. Tega lahko dobim tudi od doma," je izrekel besede, ki so bile verjetno namenjene Marjanu Vajdi, njegovemu dolgoletnemu trenerju. Nekaj podobnega smo nazadnje lahko videli na OP Avstralije, ko je Goranu Ivaniševiću dejal, da ga čaka že pol ure.

Novak Đoković že dolgo ne pomni tako slabe igre. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Novak Đoković že dolgo ne pomni tako slabe igre. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Eden najslabših dvobojev v zadnjih letih

"Če sem iskren, mislim, da je bil to najslabši dvoboj v zadnjih letih. Povsem si je zaslužil zmago, toda jaz sem se na igrišču počutil grozno. Prav nič ni delovalo. To je bil eden tistih dni. V sredo sem proti Janniku Sinnerju igral dober dvoboj. Tokrat je bilo pravo nasprotje od tistega, kar sem občutil v sredo," je po dvoboju dejal prvi igralec sveta, ki se zaveda, da je pred njim še dolga sezona, v kateri bo imel še veliko priložnosti.

Rafael Nadal se je sprehodil do četrtfinala. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Rafael Nadal se je sprehodil do četrtfinala. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Rafa podira nove rekorde, za zmago pa potreboval pičlih 55 minut

Če Đokoviću ni šlo prav nič od rok, pa je Rafael Nadal ponovno dokazal, zakaj ga imenujejo kralj peska. Španec je v tretjem krogu proti Grigorju Dimitrovu oddal le dve igri, potem ko je Bolgara premagal z izidom 6:1, 6:1. Za zmago je potreboval pičlih 55 minut in na turnirjih serije masters dosegel že svoj 95. četrtfinale, kar je največ, odkar obstajajo ti turnirji (1990). Na drugem mestu je Roger Federer (87), na tretjem pa Novak Đoković (85). V petek, ko bo v četrtfinalu igral proti Andreju Rubljevu, bo lovil svoj 75. polfinale na tovrstnih turnirjih, kar je prav tako rekord.

"Naredil sem, kar sem moral," je po zmagi povedal Nadal in med drugim pripomnil, da je njegov nasprotnik veliko grešil. "Žal mi je zanj. Slabo je igral in delal je veliko napak. Jaz sem delal prave stvari, res pa je, da so bile bolj krive njegove napake, kot pa moja dobra igra," je skromno po dvoboju pripomnil Majorčan, ki ima zdaj odprto pot do še ene, skupno že 12. zmage v Monte Carlu.

Novak Đoković
Sportal Šok v Monte Carlu: Đoković je izgubil in se že poslovil
Ne spreglejte