Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
13. 2. 2021,
6.45

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

Natisni članek

OP Avstralije

Sobota, 13. 2. 2021, 6.45

3 leta, 2 meseca

Novak Đoković in njegova poškodba

Novak Đoković: Samo jaz vem, kako je bolelo #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58
Novak Đoković | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

V petek smo na OP Avstralije videli enega najbolj dramatičnih dvobojev Novaka Đokovića, ki je sredi dvoboja staknil poškodbo. Srb je po zmagi v tretjem krogu povedal, da je bila to ena največjih zmag v njegovem življenju. Ali ga bomo letos sploh še videli igrati v Melbournu? Direktor turnirja je optimističen glede njegove vrnitve.

Novak Đoković
Sportal Đoković po epski zmagi rjul od veselja, nato je sledil šok

Novak Đoković je v dvoboju proti Američanu Taylorju Fritzu doživljal pravo dramo. V tretjem nizu je namreč začutil bolečine v trebušnem delu. Od takrat naprej se je za srbskega zvezdnika začela kalvarija. Izgubil je tretji in četrti niz, v petem nizu se je dvignil kot feniks iz pepela in zmago proslavil s huronskim vzklikom: "Tako je bre!" (Tako je op. p.)

Direktor turnirja je optimističen

"Še ga bomo videli. Vzdržljiv je in žilav. Danes zjutraj bo videl, zakaj gre in šel bo na ustrezne terapije," je dejal Craig Tiley, direktor turnirja, ki je bil tudi sam zelo presenečen, kako je Srb v petek uspel zmagati.

"To je zagotovo ena največjih zmag v mojem življenju"

Če je bil v intervjuju na igrišču videti presrečen, je nekaj minut pozneje z izjavo šokiral svoje navijače. Močno je podvomil, da bo v nedeljo lahko sploh nastopil na igrišče – "Mislim, da v dveh dneh ne bom mogel okrevati, in res ne vem, ali bom prišel na igrišče." Bil je zelo zaskrbljen. Športna teniška javnost pa bo v prihodnjih urah napeto čakala na njegovo odločitev.

Da je prvi igralec sveta doživljal pravo dramo, je razkril tudi sam. Poskušal je ostati v igri in upal, da se bo zgodilo karkoli, da bi se bolje počutil. Do olajšanja je vendarle prišlo na koncu četrtega niza. "To je zagotovo ena največjih zmag v mojem življenju. Ni važno, kdo je nasprotnik in kateri krog tekmovanja je. Težko je iti skozi takšne okoliščine in to si bom zapomnil za vse življenje," je Nole razlagal v intervjuju na igrišču.

Novak Đoković je bil v hudih bolečinah. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Novak Đoković je bil v hudih bolečinah. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Bolečine, ki jih je težko opisati

"To resno mislim," je na novinarski konferenci potrdil besede iz intervjuja na igrišču. "Samo jaz vem in kot vsak športnik, ki nekaj takšnega doživlja na terenu, kako težko je opisati takšno bolečino. Vsekakor sem imel sam s sabo velike polemike, ali naj dvoboj predam. Glede na to, da sem igral dvoboj na turnirju za grand slam in da sem vodil z 2:0 v nizih, sem upal, da bodo protivnetna zdravila naredila svoje. Torej da se bo ta del telesa ogrel in da bo bolečina popustila," je še povedal osemkratni zmagovalec OP Avstralije.

OP Avstralije | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Že v prvem nizu se je drl na nekoga iz svojega tabora

V prvem nizu se je jezil na nekoga iz svojega tabora: "Reci, reci nekaj … Čakam te pol ure," je vrelo iz 33-letnega Beograjčana, ki se je zapletal v spor tudi z gledalci na tribunah. Ti pa so morali malo pred polnočjo zaradi novih protikoronskih ukrepov v državi Viktorija zapustiti tribune in se vrniti na svoje domove.

Krik zmage. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Krik zmage. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Američan ni mogel verjeti, kaj se je dogajalo na igrišču

Taylor Fritz je verjetno ta večer zapravil priložnost svojega življenja. Tudi on se je spraševal, ali bomo Đokovića videli igrati v osmini finala, kjer ga čaka Kanadčan Miloš Raonic.

"V tretjem in četrtem nizu ni bil videti dobro, a v petem je bilo drugače. Vsak je lahko to videl. V petem nizu se je dobro gibal in igral je kot prerojen. Ne vem, kaj naj rečem … Videli bomo, ali bo igral še naprej. Ne vidim razloga, zakaj ne bi igral. S takšno igro bo vsakogar premagal," je po dvoboju povedal trenutno 31. igralec sveta in Novaku zaželel čimprejšnje okrevanje.

Rafael Nadal
Sportal Medvedjev se je mučil s Srbom, Nadal pa se je še enkrat več sprehodil
Kaja Juvan
Sportal Kaja Juvan ni bila kos Američanki, slovo tudi Zidanškove in Klepačeve
Ne spreglejte