Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 2. 2021,
7.05

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

Natisni članek

OP Avstralije

Sobota, 13. 2. 2021, 7.05

3 leta, 8 mesecev

OP Avstralije (WTA), 6. dan

Kaja Juvan ni bila kos Američanki, slovo tudi Zidanškove in Klepačeve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,21
Kaja Juvan | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Mlada slovenska teniška igralka Kaja Juvan je izpadla v 3. krogu odprtega prvenstva Avstralije. V svojem prvem nastopu med 32 najboljših na turnirju za veliki slam je 20-letna Ljubljančanka izgubila proti Američanki Jennifer Brady s 6:1 in 6:3. Med dvojicami sta nastopili tudi Tamara Zidanšek in Andreja Klepač, a obe izgubili.


Rafael Nadal
Sportal Medvedjev se je mučil s Srbom, Nadal pa se je še enkrat več sprehodil

Kaja Juvan je v tretjem krogu po dramatičnem dvoboju premagala Egipčanko Mayar Sherif in se prvič v karieri uvrstila v tretji krog turnirja za grand slam.

Jennifer Brady se je na OP Avstralije drugič v karieri uvrstila med najboljših šestnajst igralk. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Jennifer Brady se je na OP Avstralije drugič v karieri uvrstila med najboljših šestnajst igralk. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Američanka je bila močnejša

V tretjem krogu je igrala proti  Američanki Jennifer Brady, trenutno 24. igralka sveta. Tokrat hitro padla v zaostanek. Prvi niz je trajal zgolj 31 minut, pri tem pa je Juvanova ameriški tekmici kar dvakrat oddala igro na svoj začetni udarec.

V drugem nizu je bilo razmerje moči med 104. igralko sveta in 80 mest višje uvrščeno igralko bolj izenačeno. Američanka je sicer z odvzemom servisne igre hitro prišla do vodstva z 2:0, a je nato Juvanovi uspel "brejk" in izenačenje na 2:2.

Temu pa je takoj sledila še ena izgubljena igra Juvanove na svoj začetni udarec, ki je na koncu bila tudi odločilna za zmago Američanke v drugem nizu po skupaj uri in 29 minut igre.

Elina Svitolina | Foto: Reuters Foto: Reuters Svitolina napredovala

V ženskem delu turnirja je v soboto v osmino finala napredovala Svitolina, ki je po zaostanku 3:4 v prvem nizu proti Kazahstanki Juliji Putincevi nato nanizala zmage v naslednjih devetih igrah in slavila s 6:4 in 6:0.

"Igrali sva že v zelo mladih letih, tako da jo poznam od otroštva in sem pričakovala veliko borbo," je po dvoboju dejala Svitolina.

Medtem pa je iz turnirja izpadla tudi nekdanja prva igralka sveta Čehinja Karolina Pliškova, ki je v drugem nizu po vodstvu s 5:0 proti rojakinji Karolini Muchovi doživela polom in izgubila naslednjih sedem iger ter dvoboj s 5:7 in 5:7.

Na delu bo tudi Ashleigh Barty, prva igralka sveta. Domačinka bo tokrat igrala proti Ekatarini Aleksandrovi in tudi zanju bo to prvi medsebojni dvoboj.

Tamara Zidanšek | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Tamara Zidanšek Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Zidanškova in Klepačeva tudi pomahali v slovo

V ženskih dvojicah sta igrali še Tamara Zidanšek in Andreja Klepač. Zidanškova igra v paru z Nizozemko Arantxo Rus, njeni nasprotnici v drugem krogu sta bili Američanka Bernarda Pera in Nizozemka Rosalie van der Hoek. Na koncu se Slovenka in Nizozemka izgubili po dveh nizih 6:4, 6:4 .

Andreja Klepač, ki je moči združila z Belgijko Kirsten Flipkens, sta igrali proti Španki Alioni Bolsovi in Italijanki Jasmine Paolini in na koncu izgubili  s 7:6 (3), 3:6, 7:5.

- ženske, 3. krog:
Ashleigh Barty (Avs/1) - Jekaterina Aleksandrova (Rus/29) 6:2, 6:4;
Shelby Rogers (ZDA) - Anett Kontaveit (Est/21) 6:4, 6:3;
Elise Mertens (Bel/18) - Belinda Benčić (Švi/11) 6:2, 6:1;
Karolina Muchova (Češ/25) - Karolina Pliškova (Češ/6) 7:5, 7:5;
Donna Vekić (Hrv/28) - Kaia Kanepi (Est) 5:7, 7:6 (2), 6:4;
Jennifer Brady (ZDA/22) - Kaja Juvan (Slo) 6:1, 6:3;
Jessica Pegula (ZDA) - Kristina Mladenović (Fra) 6:2, 6:1;
Jelina Svitolina (Ukr/5) - Julija Putinceva (Kaz/26) 6:4, 6:0.

Ne spreglejte