Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 2. 2021,
9.13

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,75

2

Natisni članek

Tamara Zidanšek Andreja Klepač Kaja Juvan OP Avstralije

Četrtek, 11. 2. 2021, 9.13

1 leto, 2 meseca

OP Avstralije (WTA), 4. dan

Dramatična zmaga Kaje Juvan, ki jo je med dvobojem obšla slabost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,75

2

Kaja Juvan | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Kaja Juvan, slovenska teniška igralka, je v dramatičnem dvoboju dosegla največji uspeh na turnirjih za grand slam. Mlada slovenska teniška igralka je v drugem krogu po treh nizih (3:6, 7:6 (2), 6:3) premagala Egipčanko Mayar Sherif in se prvič na turnirjih velike četverice uvrstila v tretji krog. Od turnirja se je že poslovila Američanka Sofia Kenin, lanska zmagovalka OP Avstralije. Med dvojicami je napredovala naša Andreja Klepač, Tamara Zidanšek še čaka na dvoboj.

Rafael Nadal
Sportal Cicipas si je zaželel ledene kopeli, Rafael Nadal zlahka
Po zmagi je bila naša igralka povsem izčrpana.

Šlo je na vse ali nič

To je bil vse prej kot lahek dvoboj, saj je našo igralko v zadnjem nizu obšla slabost. Ob vsakem premoru se je videlo, da ima 20-letna Ljubljančanka težave. Kljub temu ni zahtevala zdravniške pomoči, prav tako se to ni poznalo na njeni igri. Ostala je osredotočena, zmagala in se zasluženo veselila svojega največjega uspeha na turnirjih za grand slam. Juvanova se je namreč prvič v karieri uvrstila v 3. krog turnirja za grand slam. Za zmago je naša igralka potrebovala dve uri in 39 minut.

"Na žalost se nisem počutila preveč dobro" Kaja Juvan | Foto: Sportida Foto: Sportida

“Težko je govoriti takoj po tekmi. Trenutno sem v procesu regeneracije. Za mano je res težka tekma. Veliko borbe je bilo potrebne. Dala sem vse od sebe. V drugem nizu sem poskušala dati več energije kot v prvem. Na žalost se nisem počutila preveč dobro. Fizično nisem bila najboljša. Vendar mi je vseeno uspelo iti čez to, verjela sem do konca. Imela sem nekaj sreče. Res sem vesela,” je takoj po koncu tekme dejala Juvanova. 

Mayar Sherif v svoji deželi piše zgodovino tenisa, saj je postala prva Egipčanka, ki se je uvrstila na glavni turnir za grand slam. Tokrat je njeno sanjsko pot ustavila 20-letna teniška igralka.

Drugi niz je Kaja dobila po podaljšani igri. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Drugi niz je Kaja dobila po podaljšani igri. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Drugi niz je bil še najbolj napet

Prvi niz je dobila Egipčanka (6:3). Ta je Juvanovi vzela servis v peti in deveti igri. Ljubljančanka je po prvem nizu odšla v slačilnico in se očitno uspešno pomirila. Drugi niz je naša igralka začela bolje, saj je že v tretji igri nasprotnici vzela servis in povedla z 2:1. V šesti igri je Mayar Sherif udarila nazaj in izenačila na 3:3. V osmi igri je imela celo štiri žogice za odvzem servisa, a se je Juvanovi uspelo ubraniti. Na koncu je o drugem nizu odločala podaljšana igra. V tem je več zbranosti pokazala naša igralka in v nizih izenačila na 1:1.

V tretjem nizu je imela težave s počutjem

Na začetku tretjega niza smo lahko videli pravo malo dramo, saj je imela Kaja težave. Videti je bilo, da jo je obšla slabost, a k sreči se to na njeni igri ni poznalo. Že v drugi igri ji je uspel "break" in povedla je z 2:0. Kljub težavam, ki jih je doživljala v tretjem nizu, ji je uspelo obdržati prednost in v deveti igri izkoristiti prvo žogico za veliko zmago. V tretjem krogu bo njena nasprotnica Američanka Jennifer Brady, 24. igralka sveta.

Kaia Kanepi je premagala lansko zmagovalko OP Avstralije. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Kaia Kanepi je premagala lansko zmagovalko OP Avstralije. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Estonska veteranka dala lekcijo lanski zmagovalki

Svoje kovčke že pripravlja Sofia Kenin, ki se je lani v Melbournu veselila velike zmage. Pod hladno prho jo je poslala 35-letna Kaia Kanepi. Estonka je četrto nosilko odpravila po dveh nizih (6:3, 6:2). Kanepijeva, ki je bila nekdaj že 15. igralka sveta, je letošnjo sezono zelo dobro začela, saj je zmagala v šestih od sedmih dvobojev.

Ashleigh Barty | Foto: Gulliver/Getty Images Ashleigh Barty Foto: Gulliver/Getty Images Prva igralka z manjšimi zapleti v tretji krog

Ashleigh Barty, trenutno prva igralka sveta, je v uri in pol odpravila svojo rojakinjo Nadio Gavrilovo s 6:1, 7:6 (7) in se zasluženo uvrstila v tretji krog. Sprva je kazalo, da bo imela Bartyjeva lahko delo, saj je v drugem nizu vodila že s 5:2, a nato nekoliko popustila, tako da je na koncu drugi niz dobila po podaljšani igri.

Tamara Zidanšek | Foto: Reuters Tamara Zidanšek Foto: Reuters

Klepačeva in Zidanškova napredovali v dvojicah

Slovenski teniški igralki Tamara Zidanšek in Andreja Klepač sta se uvrstili v drugi krog ženskih dvojic na odrtem prvenstvu Avstralije v Melbournu.

Klepačeva in Belgijka Kirsten Flipkens, 14. nosilki, sta v prvem krogu s 7:5 in 6:4 izločili Španko Georgino Garcio Perez in Gruzijko Oksano Kalašnikovo.

Skupaj z Nizozemko Arantxo Rus je Zidanškova s 6:1, 6:7 (5) in 7:5 uvodoma ugnala Američanko Alison Riske in v Zagrebu rojeno Ajlo Tomljanović iz Avstralije, dvoboj je trajal uro in 51 minut.

Zidanškovo in Rusovo v drugem krogu čakata v Zadru rojena ameriška reprezentantka Bernarda Pera in Nizozemka Rosalie Van Der Hoek.

Naslednji tekmici Klepačeve in Flipkensove pa bosta Moldavijka Aliona Bolšova, ki nastopa za Španijo, in Italijanka Jasmine Paolini.

- 2. krog:
Kaja Juvan (Slo)
- Mayar Sherif (Egi) 3:6, 7:6 (2), 6:3;
Ashleigh Barty (Avs/1) - Daria Gavrilova (Avs) 6:1, 7:6 (9);
Jekaterina Aleksandrova (Rus/29) - Barbora Krejčikova (Češ) 6:3, 7:6 (4);
Anett Kontaveit (Est/21) - Heather Watson (VBr) 6:7 (5), 6:4, 6:2;
Shelby Rogers (ZDA) - Olga Danilović (Srb) 6:2, 6:3;
Belinda Benčić (Švi/11) - Svetlana Kuznjecova (Rus) 7:5, 2:6, 6:4;
Elise Mertens (Bel/18) - Lin Zhu (Kit) 7:6 (8), 6:1;
Karolina Muchova (Češ/25) - Mona Barthel (Nem) 6:4, 6:1;
Karolina Pliskova (Češ/6) - Danielle Collins (ZDA) 7:5, 6:2;
Kaia Kanepi (Est) - Sofia Kenin (ZDA/4) 6:3, 6:2;
Donna Vekič (Hrv/28) - Nadia Podoroska (Arg) 6:2, 6:2;
Jennifer Brady (ZDA/22) - Madison Brengle (ZDA) 6:1, 6:2;
Julija Putinceva (Kaz/26) - Alison Van Uytvanck (Bel) 6:4, 1:6, 6:2.

dvojice:

Andreja Klepač (Slo)/Kristen Flipkens (Bel) - Oksana Kalašnikova (Gru)/Georgina Garcia-Perez (Špa) 7:5, 6:4

 

Ne spreglejte