Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 10. 2023,
9.21

Osveženo pred

6 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,83

Natisni članek

teniški globus WTA Iga Swiatek

Ponedeljek, 9. 10. 2023, 9.21

6 mesecev, 3 tedne

Prišla je do pomembnega spoznanja

Dobila je lekcijo za vse življenje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,83
Iga Swiatek | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Igi Swiatek je z zmago na turnirju v Pekingu uspelo, kar nobeni teniški igralki že dolgo ni. Prav tako je razkrila, da je na Kitajskem dobila lekcijo za vse življenje.

Iga Swiatek, ena najboljših teniških igralk v zadnjih letih, je konec tedna v Pekingu osvojila letošnjo peto turnirsko zmago. Po dolgih letih je postala prva igralka, ki ji v dveh sezonah osvojila vsaj pet ali več turnirskih lovorik. Poljakinja je letos zmagala petkrat, lani pa je v svojo vitrino postavila kar osem lovorik. Nazadnje je to v sezonah 2015 in 2016 uspelo legendarni Sereni Williams.

Iga Swiatek | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage Tega sploh ni pričakovala

Iga Swiatek je v finalu prestižnega turnirja Rusinjo Ljudmilo Samosnovo gladko premagala v dveh nizih (6:2, 6:2). Ta turnirska zmaga je bila za Poljakinjo velik obliž na rano, potem ko v zadnjih tednih ni igrala najboljšega tenisa. Veliko presenečenje je bilo, ko se je na OP ZDA poslovila že v osmini finala. Sama ni pričakovala, da bi lahko zmagala na turnirju v Pekingu.

"Želela sem biti konstantna v svoji igri ne glede na to, kaj je naredila Ljudmila. Zelo sem vesela, da sem zmagala. To je zelo pomembna zmaga zame. O tej zmagi na začetku turnirja sploh nisem razmišljala in ponosna sem nase," je na novinarski konferenci po zmagi razlagala štirikratna zmagovalka turnirjev za grand slam, ki je med drugim dejala, da bo na podlagi te zmage v prihodnosti še izboljšala svojo igro.

"Včasih so stvari povsem preproste"

"Ta turnirska zmaga mi je dala lekcijo za vse življenje. Ta turnir mi bo vlil samozavest do konca moje kariere. Naučil me je, da vedno obstajajo možnosti, da presežeš samega sebe. Včasih so stvari povsem preproste, mi pa stvari nekoliko zapletamo."

Iga Swiatek je letos tretjič osvojila OP Francije. | Foto: AP / Guliverimage Iga Swiatek je letos tretjič osvojila OP Francije. Foto: AP / Guliverimage

Vrnila se je k osnovam in trdo delala

Na OP ZDA, letošnjem zadnjem turnirju za grand slam, je doživela razočaranje, zato je bilo veselje ob tej zmagi še toliko večje. Kljub težkemu porazu v New Yorku je ostala zbrana.

"Vesela sem, da sem ostala osredotočena na trdo delo, kar se je na koncu poplačalo. Vesela sem, da sem se po OP ZDA vrnila k osnovam in se trdo posvečala tenisu. To bom tudi nadaljevala," je razlagala šele 22-letna teniška igralka, ki ni skrivala dejstva, da se je v Pekingu res dobro počutila. Tako kot v Parizu na OP Francije, kjer je že trikrat zmagala.

Iga Swiatek ne bo imela prav veliko časa za počitek. | Foto: Reuters Iga Swiatek ne bo imela prav veliko časa za počitek. Foto: Reuters

Želi nadaljevati takšno delo

Vseeno pa ni veliko časa za proslavljanje, saj jo v letošnji sezoni čaka še en pomemben turnir. To je finalni turnir WTA v Cancunu, kjer se bodo zbrale najboljše teniške igralke letošnje sezone. Trener ji je že povedal, kdaj spet začnejo delo.

"V tem trenutku ni veliko časa za počitek, saj je turnir v Cancunu zelo pomemben. Želim se pripraviti in nadaljevati delo, ki sem ga opravila po OP ZDA," je še povedala trenutno druga igralka sveta, ki je z zmago v Pekingu močno zmanjšala zaostanek za Arino Sabalenko, prvo igralko sveta. Poljakinja je vrh lestvice WTA zasedala med aprilom 2022 in letošnjim septembrom.

Preberite še:

Simona Halep
Sportal Kaznovana: za kariero je naredila vse, tudi prsi si je zmanjšala
Ne spreglejte