SiolNET. Sportal Tenis
2,66

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Ona najbolje pozna igro Rogerja Federerja

Dama, ki ima v ozadju zelo pomembno vlogo

2,66

termometer

Mirka Federer
Foto: Guliver/Getty Images

Že večkrat smo lahko prebrali, da ima Mirka Federer, žena enega najboljših teniških igralcev vseh časov, Rogerja Federerja, zelo pomembno vlogo v njegovi športni karieri. Če so bile to morda prej le govorice, je to zdaj potrdil človek, ki zelo dobro pozna Federerja in je z njim tudi sodeloval.

Mirka in Roger Federer sta skupaj že 20 let. Mirka in Roger Federer sta skupaj že 20 let. Foto: Gulliver/Getty Images

Paul Annacone, nekdanji vrhunski igralec, v zadnjih dveh desetletjih pa si je ime ustvaril tudi kot trener, je od leta 1995 do leta 2002 treniral Peta Samprasa, s katerim je osvojil 14 zmag na turnirjih za grand slam. Od avgusta 2010 do oktobra 2013 pa je sodeloval tudi z Rogerjem Federerjem.

Mirka Federer zelo dobro pozna igro svojega moža. Mirka Federer zelo dobro pozna igro svojega moža. Foto: Gulliver/Getty Images Mirka najbolje razume njegovo igro

Sedeminpetdesetletni Američan je v podkastu "Tennis with an Accent" spregovoril o začetku sodelovanja s švicarskim teniškim virtuozom. Kot je dejal, se ni izkazal samo Federer, ampak cela ekipa, predvsem pa njegova žena Mirka Federer.

Annacone je z namenom, da bi se čim bolje spoznal s Federerjem in ekipo, prve večere preživel na skupnih večerjah. "Da bi se pogovarjali o tenisu in metodah treninga. K sreči je bila tam tudi Mirka. Ne samo, da je poleg Federerja že skoraj 20 let, bila je tudi nekdanja vrhunska igralka (76. mesto na lestvici WTA) in zato je vedela, o čem je govora.

Mnenja je izmenjal tudi s Severinom Luthijem, Pierrom Paganinijem in menedžerjem Tonyjem Godsickom, posebej je bil vesel pogovorov s Federerjevo ženo Mirko. "Nihče ne razume tako dobro Rogerjeve igre kot Mirka."

Moral bi biti pripravljen na vprašanje

Paul Annacone je med drugim priznal, da ga je Baselčan na prvem treningu presenetil z vprašanjem. "Na prvem treningu me je vprašal, ali imam namen delati z njim. Bolje bi bilo, da bi bil na vprašanje pripravljen, ker bi lahko drugače podvomil o mojih predlogih," je razkril Annacone in dodal, da je bil 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam vedno odprt za nove ideje. 

Mirka Federer in Paul Annacone. Mirka Federer in Paul Annacone. Foto: Gulliver/Getty Images

Se bo Federer vrnil po enem letu?

Roger Federer, trenutno peti igralec sveta, je lani zaradi poškodbe kolena odigral le en uradni turnir. Gledali smo ga lahko na OP Avstralije, ko se je prebil do polfinala. Po zadnjih informacijah je vse več možnosti, da bo zaigral prihodnje leto v Melbournu. Kljub enoletni odsotnosti navijači niso pozabili nanj, saj so ga že 18. izbrali za najbolj priljubljenega teniškega igralca.

Roger Federer Sportal Na seznamu prijav za OP Avstralije tudi Federer Roger Federer Sportal Đokoviću nagrada za številko 1, Federer spet najbolj priljubljen

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin