Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
3. 4. 2014,
13.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Davisov pokal Roger Federer Richard Gasquet Kei Nišikori

Četrtek, 3. 4. 2014, 13.20

8 let

Cela vrsta odpovedi, Švicarji z obema najboljšima

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V svetovni skupini Davisovega pokala se jutri začnejo četrtfinalni dvoboji. Lanski zmagovalci Čehi se bodo udarili z Japonci.

Že v zgodnjih jutranjih urah po našem času se bodo med seboj udarili Japonci in Čehi. Kot prva bosta na igrišče stopila Tatsuma Ito in češki veteran Radek Štepanek. Obe ekipi sta nekoliko oslabljeni. Pri Čehih manjka Tomaš Berdych, potem ko je imel dva težka turnirja v ZDA, najboljši japonski igralec Kei Nišikori pa je nastop odpovedal zaradi poškodbe, ki jo je staknil na turnirju v Miamiju. Japonci, ki prvič v zgodovini igrajo v četrtfinalu svetovne skupine, so doživeli še dodatni udarec, potem ko v petek zaradi vročine ne bo mogel igrati Go Soeda. Ta je v odsotnosti Nišikorija prvi igralec japonske ekipe.

Francozi brez Gasqueta, Nemci z drugo ekipo

V dvoboju med Francijo in Nemčijo so favoriti francoski igralci, ki tokrat ne bodo mogli računati na Richarda Gasqueta, ki je nastop odpovedal zaradi poškodbe hrbta. Gasquet bo moral po poročanju francoske zveze počivati vsaj osem dni, kapetan ekipe Arnaud Clement pa je namesto njega vpoklical Michaela Llodraja.

Nemška ekipa bo praktično nastopila z drugo postavo, saj v ekipi ne bo trenutno najboljšega nemškega igralca Tommyja Haasa, manjkali pa bodo tudi Philipp Kohlschreiber, Florian Mayer in nazadnje tudi Benjamin Becker. Najboljši njihov igralec bo Jan-Lennard Struff, ki je uvrščen na 93. mesto lestvice ATP.

Italijani v Napoliju z Britanci

Zanimiv bo dvoboj med Italijani in Angleži. Angleški ekipi bo pomagal prvi igralec ekipe Andy Murray, ki se je vrnil na teniška igrišča po dolgotrajni poškodbi hrbta. Polega njega bodo britanske barve branili še James Ward, Colin Fleming in Ross Hutchins.

Močno zasedbo bodo imeli Italijani, na čelu s Fabiom Fogninijem, ki je trenutno 13. igralec svetovne lestvice, prav tako pa bo igral tudi drugi italijanski lopar Anderas Seppi. Ti dve ekipi sta se do zdaj pomerili že 15-krat, kar 11-krat pa so bili boljši Italijani. Nazadnje so se pomerili 30 let nazaj, leta 1984.

Švicarji s Federerjem in Wawrinko

V Ženevi se bosta udarili reprezentanci Švice in Kazahstana. Švicarji bodo igrali z Rogerjem Federerjem in zmagovalcem OP Avstralije Stanislasom Wawrinko, tako da so na papirju favoriti Švicarji. Seveda pa vsekakor ne gre podcenjevati Kazahstanske ekipe, saj so trije igralci uvrščeni med prvo stoterico.

Švica je v prvem krogu opravila z reprezentanco Srbije, ki je takrat igrala precej oslabljena, Kazahstanci pa so bili boljši od Belgije. Reprezentanci sta se do zdaj pomerili le enkrat. Leta 2010 je bil s 5:0 boljši Kazahstan.

Ne spreglejte