Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 1. 2022,
6.40

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,88

20

Natisni članek

OP Avstralije Renata Voračova

Sobota, 8. 1. 2022, 6.40

2 leti, 3 mesece

OP Avstralije in odhodi

Čehinja zapušča Avstralijo: Na trenutke se počutim kot v zaporu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,88

20

Renat Voračova | "Ne mislim izgubljati časa zaradi političnih igric." | Foto Guliverimage

"Ne mislim izgubljati časa zaradi političnih igric."

Foto: Guliverimage

Poleg Novaka Đokovića so v petek v hotel za migrante privedli tudi teniško igralko Renato Vorčevo, ki so ji naknadno preklicali vizum za Avstralijo. Čehinja je že sporočila, da zapušča Avstralijo in ne bo iskala pravice na zveznem sodišču. Si pa želi, da bi uspelo Novaku Đokoviću.

V primeru Renate Voračove je najbolj bizarno, da so jo decembra spustili v državo in da je že odigrala dvoboje v Melbournu. Na njo so se spravili šele po zloglasnem primeru Novaka Đokovića, ki so mu že takoj ob prihodu preklicali vizum in ga nastanili v hotel Park. Voračova za razliko od prvega igralca sveta ne bo vložila pritožbe, ampak bo ob prvi priložnosti zapustila Avstralijo. Že včeraj je oseba (ne gre za igralca), ki so ji preklicali vizum, zapustila Avstralijo.

Renata Voračova odhaja domov. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Renata Voračova odhaja domov. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Ne vidim razloga, zakaj bi sedela zaprta v hotelu"

"Ne razumem, zakaj bi prišli čez en teden in dejali: 'Hej, kar je veljalo do zdaj, ne velja več.' Niso bili nesramni ali vulgarni, ampak nekatere stvari niso prijetne. Na trenutke se počutim kot v zaporu. Najhuje je bilo, ko so mi rekli, da mi bodo odvzeli vizum," so besede 38-letne Čehinje zapisali na spletni strani Blic.

Ta se zaveda, da je do tega prišlo zaradi primera Novaka Đokovića. Ve, da ni edina in da je izjem še več. "Prebrali smo pravilnik, izpolnili pogoje in po dolgem postopku dobili zdravstveno izjemo. Ne vidim razloga, zakaj bi sedela zaprta v hotelu,"

Ne misli izgubljati časa zaradi političnih igric

Poudarila je, da si sama želi, da Đokoviću uspe na sodišču in zaigra na OP Avstralije. "Želim, da mu uspe na sodišču. V mojem primeru bi se zavleklo še za nekaj  dni. Ne mislim izgubljati časa zaradi političnih igric, ki jih imajo tukaj. Mislim, da so zvezne oblasti našle luknjo v predpisih zvezne države Viktorije. Zdaj lahko njegovi odvetniki najdejo luknjo v zveznih predpisih," je še povedala 29. igralka sveta na lestvici ženskih dvojic.

Novak Đoković mora do obravnave počakati v hotelu za migrante. | Foto: Reuters Novak Đoković mora do obravnave počakati v hotelu za migrante. Foto: Reuters

Đoković ima obravnavo v nedeljo ob polnoči po slovenskem času

Novak Đoković ima obravnavo na zveznem sodišču v ponedeljek ob 10. uri po avstralskem času. Torej ob v nedeljo ob polnoči po slovenskem času.

Ne spreglejte