Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
1. 5. 2019,
18.22

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

1

Natisni članek

teniški globus Roger Federer Rafael Nadal Novak Đoković

Sreda, 1. 5. 2019, 18.22

5 let

Če želite katerega od teh gospodov, morate plačate tudi milijon dolarjev

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

1

Novak Đoković, Rafael Nadal, Roger Federer | Za njih je treba odšteti veliko denarja. | Foto Gulliver/Getty Images

Za njih je treba odšteti veliko denarja.

Foto: Gulliver/Getty Images

Vsak organizator teniškega turnirja bi si na svojih igriščih želel videti najboljše igralce sveta. A če želijo privabiti Rogerja Federerja, Rafaela Nadala ali Novaka Đokovića, morajo organizatroji globoko seči v denarnico.

Novak Đoković
Sportal Đoković: Ne skrivam, da sem šel skozi zelo čustveno obdobje, ki še traja

Precej odkrit glede tega je bil Marcel Hunze, direktor turnirja v Hertogenboschu na Nizozemskem. Ta je povedal, da nekateri turnirji dejansko nimajo toliko denarja, da bi lahko izpolnili zahteve nekaterih igralcev. Ti namreč želijo precej visoke zneske denarja.

"Če bi nekega dne Federer, Nadal in Đoković želeli igrati v Hertogenboschu ..." | Foto: Gulliver/Getty Images "Če bi nekega dne Federer, Nadal in Đoković želeli igrati v Hertogenboschu ..." Foto: Gulliver/Getty Images Od 800 tisoč do milijon dolarjev

"Igralci včasih zahtevajo preveč in mi jim povemo, da toliko enostavno nimamo. Včasih nas razumejo, včasih ne in to je vse del igre. Seveda ob tem ne smemo pozabiti, da je njihova prisotnost dodana vrednost za turnir. Tudi kar se tiče sponzorjev. Vedno se najdejo sredstva za veliko trojico (Rafael Nadal, Roger Federer, Novak Đoković op. p.), če bi želeli priti v Hertogenbosch.

"Če bi nekega dne Federer, Nadal in Đoković želeli igrati v Hertogenboschu, oni po navadi zahtevajo od 800 tisoč do milijon dolarjev (od 700 tisoč do 900 tisoč evrov) , bi jih zagotovo pripeljali. Našli bi rešitev, ampak vseeno je vse odvisno od njih in ne od nas," je povedal direktor turnirja.

"Ni veliko igralcev, ki bi vas osebno poklicali." | Foto: Gulliver/Getty Images "Ni veliko igralcev, ki bi vas osebno poklicali." Foto: Gulliver/Getty Images

Đoković ga je presenetil s klicem

Hunz je med drugim povedal anekdoto povezano z Novakom Đokovićem, ko je moral zaradi poškodbe odpovedati turnir. Zazvonil mi je telefon, ko sem se vračal v hotel. Klical me je Novak in se opravičil, da zaradi poškodbe ne more nastopiti na turnirju in ni mi zaželel dober turnir."

"Ni veliko igralcev, ki bi vas osebno poklicali. Po navadi vas pokliče agent ali pa ta pokliče ATP. Osebni klic igralcev se ne dogajajo pogosto, ampak Novak je eden redkih, ki je to storil," je še povedal Hunz.

Rafael Nadal
Sportal Pri marsikom bi se že prižigali alarmi ...
Ne spreglejte