Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 7. 2023,
20.20

Osveženo pred

9 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Andrej Rubljov Casper Ruud Pedro Cachin tenis

Nedelja, 23. 7. 2023, 20.20

9 mesecev, 2 tedna

Teniški globus, 23. julij

Cachin slavil prvič v karieri, Ruud izgubil finale Bastada

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Pedro Cachin |  Pedro Cachin | Foto Reuters

Pedro Cachin

Foto: Reuters

Osemindvajsetletni argentinski teniški igralec Pedro Cachin je na turnirju v Gstaadu prišel do svojega prvega naslova na tekmovanjih najvišje ravni. V svojem prvem finalu v karieri je na švicarskem pesku s 3:6, 6:0 in 7:5 premagal Španca Alberta Ramosa Vinolasa, ki tako ostaja pri štirih osvojenih turnirjih.

Donna Vekić
Sportal Hrvaška prek Španije v finale Hopmanovega pokala

Španski veteran Alberto Ramos Vinolas je sicer dobil prvi niz, v drugem pa nato ni osvojil niti igre. V tretjem je imel prednost do izida 5:4, nato pa izgubil tri zaporedne igre in moral priznati premoč tekmecu, do tega turnirja 90. igralcu sveta. Pedro Cachin, ki se bo zdaj prebil do 49. mesta na lestvici ATP, do finala ni izgubil niti niza, v drugem krogu pa je izločil tudi prvega nosilca Španca Roberta Bautisto Aguta.

Rubljov zmagovalec Bastada

Casper Ruud | Foto: Reuters Casper Ruud Foto: Reuters Andrej Rubljov je postal prvi Rus, ki je dobil teniški turnir na peščenih igriščih švedskega Bastada. V finalu je drugi nosilec s 7:6 (3) in 6:0 premagal prvega nosilca in zmagovalca leta 2021 Norvežana Casperja Ruuda. Za Rusa je bil to že 14. osvojeni turnir in po Monte Carlu drugi letos. Ruud ostaja pri desetih, devet od teh je osvojil na pesku. Rubljov, sedmi igralec sveta, je v prvem nizu povedel s 4:2, a se je Ruud vrnil, izenačil, zmagovalca je morala tako odločiti 13. igra. Rus je bil v njej prepričljivo boljši, popustil pa ni niti v nadaljevanju, v drugem nizu je tekmeca povsem nadigral in mu ni pustil niti igre.

Rusu, ki je bil na turnirjih na pesku najboljši petič, se ni poznalo, da je imel v soboto dolg polfinalni obračun proti Argentincu Cerundolu - trajal je dve uri in 49 minut, ki ga je dobil s 7:6, 6:7 in 6:3.

Timofejeva presenetljiva zmagovalka v Budimpešti

Rusinja Marija Timofejeva je presenetljivo zmagala na teniškem turnirju v Budimpešti. V finalu je s 6:3, 3:6 in 6:0 ugnala Ukrajinko Katerino Baindl. Devetnajstletna Timofejeva je v četrtfinalu izločila Slovenko Kajo Juvan. Prvič v svoji kratki poklicni teniški karieri se je uvrstila v finale turnirjev WTA in že prvič zmagala. Tako je še vedno brez zmage na turnirjih najvišje serije tudi njena deset let starejša tekmica iz Ukrajine. Ta je drugič igrala v finalu in po Taipeiju pred petimi leti še drugič klonila.

Mannarino zmagovalec Newporta

Francoz Adrian Mannarino je zmagovalec teniškega turnirja ATP v ameriškem Newportu. Za tretjo zmago v karieri je v finalu premagal domače presenečenje, 18-letnega Alexa Michelsena s 6:2, 6:4. Mladi Američan si je prvič v karieri priigral finale, a je moral nato danes priznati premoč 38. igralcu lestvice ATP. Ta je slavil na tretjem turnirju te ravni v karieri, doslej je zmagal v nizozemskem Rosmalenu leta 2019 in lani v ameriškem Winston-Salemu.

Gstaad, ATP:

Finale:

Pedro Cachin (Arg) - Albert Ramos Vinolas (Špa) 3:6, 6:0, 7:5;

Bastad, ATP:

Finale:

Andrej Rubljov (Rus/2) - Casper Ruud (Nor/1) 7:6 (3), 6:0;

Budimpešta, WTA:

Finale:

Marija Timofejeva (Rus) - Katerina Baindl (Ukr) 6:3, 3:6, 6:0;

Newport, ATP:

Finale:

Adrian Mannarino (Fra/2) - Alex Michelsen (ZDA) 6:2, 6:4.
Pedro Cachin
Sportal Srba izgubila polfinale Gstaada, 18-letni Michelsen prek Isnerja do prvega finala
Ne spreglejte