SiolNET. Sportal Tenis
4,28

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Boris Becker

Boris Becker mora v zapor!

4,28

termometer

Boris Becker |  | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nemška teniška legenda Boris Becker mora v zapor za dve leti in pol, je danes odločila sodnica Deborah Taylor na londonskem sodišču Southwark Crown.

Že pred tedni je isto sodišče Beckerja spoznalo za krivega po štirih točkah obtožnice glede nepravilnosti v stečajnem postopku iz leta 2017.

V Londonu živeči štiriinpetdesetletni Nemec je bil obtožen prikritja več milijonov evrov vrednega premoženja, vključno z dvema pokaloma za zmago v Wimbledonu, s čimer se je želel izogniti plačilu davka, so poročale agencije.

Danes je znana še kazen, dve leti in pol zapora.

Beckerju je grozilo celo do 28 let zaporne kazni, sodišče ga je spoznalo za krivega po zakonu o insolventnosti v štirih točkah, in sicer odstranitve premoženja, dveh obtožb nerazkritega premoženja ter prikrivanja dolga, oprostilo pa ga je v ostalih 20 točkah obtožnice. 
Becker je izrek kazni pričakal na prostosti, po sodbi so ga namreč izpustili po plačilu varščine.

Kaj je zakrivil?

Nemec je 21. junija 2017 razglasil stečaj zaradi neplačanega posojila v višini 3,6 milijona evrov za posestvo na Majorki. Becker je trdil, da je sodeloval s skrbniki, ki so bili zadolženi za zavarovanje njegovega premoženja, celo ponudil svoj poročni prstan in ravnal po nasvetu strokovnjakov.

Sodišče je obravnavalo tudi plačilo 1,13 milijona evrov, ki ga je Becker dobil ob prodaji salona vozil v Nemčiji, denar pa se je nato znašel na njegovem poslovnem računu, s katerim naj bi odplačeval osebne dolgove.

Za krivega so Beckerja spoznali tudi zaradi več različnih plačil, med drugimi tudi njegovi nekdanji ženi Sharlely Becker. Obsojen je bil tudi, ker ni prijavil premoženja v Nemčiji in ker je skrival 825 tisoč evrov bančnega posojila ter delnic v tehnološkem podjetju.

Becker se je na sodišču zagovarjal, da ne ve, kje so številni kosi lovorik, ki jih je osvojil v športni karieri. Med njimi je tudi pokal za prvi naslov v Wimbledonu, ko je bil leta 1985 star komaj 17 let.

Sodišču je priznal, da je v karieri z denarnimi nagradami in sponzorskimi pogodbami resda zaslužil okoli 50 milijonov dolarjev, po upokojitvi leta 1999 pa je bil priliv precej manjši. Obenem ga je drago stala tudi ločitev od nekdanje žene Barbare leta 2001 ter kasnejše plačevanje mesečnih obrokov preživnine za oba sinova. STA

Preberite še:

Boris Becker Sportal Boris Becker spoznan za krivega

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin