Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 3. 2016,
12.28

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

tenis Novak Đokovič Boris Becker

Četrtek, 24. 3. 2016, 12.28

6 let, 7 mesecev

Boris Becker je priznal, da sta z Đokovićem potrebovala pol leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Legendarni Boris Becker je razkril nekaj novosti o svojem sodelovanju z Novakom Đokovićem. Kot pravi, je zelo pomembno medsebojno spoštovanje.

Boris Becker, nekdanji vrhunski teniški igralec, je bil gost na Kitajskem, kjer je odprl svojo teniško akademijo. Tam je razkril nekaj novih podrobnosti o sodelovanju z Novakom Đokovićem. Srbski zvezdnik tudi v letošnji sezoni nadaljuje v svojem slogu. Letos je zmagal na treh turnirjih, med njimi tudi na OP Avstralije, trenutno pa igra na turnirju v Miamiju.

Pomembna sta kemija in spoštovanje

"Novaka sem profesionalno spoznal, ko je imel 25 ali 26 let. Že takrat je bil, kar zadeva zasebno življenje, povsem sproščen. S tem mislim, da je zelo pomembno, da obstaja kemija in spoštovanje. Ko toliko časa preživite z enim človekom, je pomembno, da ga spoštujte. Zame je to pomembno. Treniranje enega fanta je osebna in zagotovo intimna zadeva. Zares morate biti odprti eden do drugega," je za časopis South China Morning Post povedal Becker.

Na začetku njunega sodelovanja je bilo veliko dvomljivcev, da bo srbsko-nemška naveza sploh delovala. Becker je priznal, da sta z Novakom potrebovala kar nekaj časa, da sta se ujela. "Mislim, da je pod moje okrilje prvič prišel leta 2014 v Wimbledonu. V moji hiši, na dvorišču in v moji dnevni sobi se je naučil nekaterih stvari, za katere pred tem ni slišal. Ko je turnir končal kot zmagovalec, se je lahko reklo, da najina naveza deluje. Rad posluša in sledi vsemu, kar želim, da naredi. Je pravi profesionalec," je dodal še vedno najmlajši zmagovalec na turnirju v Wimbledonu.

Nemec ne želi izgubiti zaposlitve

V tem odnosu gre za dva velikana teniške igre, zato se vedno znova postavlja vprašanje, kdo od njiju je boljši. Svoj pogled na to ima tudi 48-letni Nemec. "Ne želim izgubiti zaposlitve, zato vam na to vprašanje ne bom odgovoril. On je zgodba zase. On bolj igra z osnovne črte, jaz pa sem bil bolj napadalen igralec, vendar mislim, da odkar sodelujeva, igra bolj napadalno in hitreje dobiva dvoboje. Na počasnejših podlagah bi bil on boljši, na hitrejših pa mislim, da bi imel možnosti," je še povedal Becker.

Becker meni, da bi imel na hitrejših podlagah možnosti proti Đokoviću.
 | Foto: Getty Images Becker meni, da bi imel na hitrejših podlagah možnosti proti Đokoviću. Foto: Getty Images

Ne spreglejte