Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
6. 8. 2020,
11.24

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Natisni članek

Rafael Nadal Novak Đoković

Četrtek, 6. 8. 2020, 11.24

3 leta, 8 mesecev

Odpovedi na OP ZDA

Bo nastop na OP ZDA odpovedal tudi Novak Đoković?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Rafael Nadal se je še enkrat oglasil, potem ko je pred dnevi sporočil, da ne bo igral na OP ZDA. Španec je povedal, da zaradi tega OP ZDA ne bo nič manj vredno. Pod vprašajem naj bi bil tudi nastop Novaka Đokovića.

Rafael Nadal, Novak Đoković
Sportal Nova odpoved: Tega si res nisem želel, a ...

"Nisem tako predrzen, da bi si mislil, da zato, ker mene ne bo tam, turnir ni več tako pomemben." | Foto: Gulliver/Getty Images "Nisem tako predrzen, da bi si mislil, da zato, ker mene ne bo tam, turnir ni več tako pomemben." Foto: Gulliver/Getty Images

Nadal noče biti predrzen

Rafael Nadal je v svojem sporočilu pojasnil, da se je nastopu odpovedal zaradi prevelikega tveganja koronavirusa. Vemo, da v ZDA slika ni najboljša. Že nekaj časa je znano, da tam ne bo nastopil niti Roger Federer. Ta je sezono končal zaradi poškodbe kolena. Prvič po letu 1999 se bo na OP ZDA zgodilo, da ne bosta igrala Federer in Nadal.

"Vseeno bo to velik turnir s pomembno lovoriko. Nisem tako predrzen, da bi si mislil, da zato, ker mene ne bo tam, turnir ni več tako pomemben. Res je, da nekaterih velikih imen ne bo tam, ampak kdorkoli bo zmagal na turnirju, bo lahko ponosen kot na katerikoli drug turnir," je za AP povedal Majorčan.

Novak Đoković
Sportal Đoković je najprej poklical mamo

Z mislimi je pri Roland Garrosu

Po OP ZDA se bodo turnirji ATP selili v Evropo, kjer naj bi bila turnir v Rimu in OP Francije, medtem ko so turnir v Madridu odpovedali. OP Francije je turnir, ki je Rafi najbolj pisan na kožo. Roland Garros je osvojil kar 12-krat in tudi letos bo eden izmed glavnih favoritov.

"Verjamem, da bo (OP Francije, op. p.) potekalo. O tem razmišljam in se na to tudi pripravljam. Bomo videli, kako se bo vse skupaj odvijalo, ker se je položaj v zadnjih tednih poslabšal. Upam, da bom lahko tam, če bodo razmere to dovoljevale. To imam v načrtu."

Novak Đoković | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Odločitev Đokovića naj bi bila znan v prihodnjih dneh

Mnogi so bili prepričani, da se bo Novak Đoković udeležil turnirja v New Yorku. Pred časom naj bi celo naročil žogice, s katerimi bodo igrali na OP ZDA. Po zadnjih informacijah udeležba Srba v ZDA ni več tako samoumevna. Iz njegovega tabora so sporočili, da bo odločitev padla v prihodnjih dneh.

Tudi zanjo je bila to težka odločitev. | Foto: Reuters Tudi zanjo je bila to težka odločitev. Foto: Reuters

Nazadnje nastop odpovedala Rusinja

Zadnja, ki je odpovedala nastop na OP ZDA, je ruska teniška igralka Anastazija Pavljučenkova. Ta je dejala, da se je po dolgem premisleku odločila, da ne bo odpotovala v New York. "Ni bila lahka odločitev, ker do zdaj nisem izpustila še nobenega turnirja za grand slam. Tenis mi pomeni skoraj vse," je v svoji izjavi povedala trenutno 30. igralka sveta.

V nizu odpovedi še Julia Görges

Nemška teniška igralka Julia Görges je sporočila, da ne bo nastopila na letošnjem odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku. Enaintridesetletna Nemka in trenutno 38. igralka na lestvici WTA meni, da je v trenutnih zdravstvenih razmerah nastop na turnirju enostavno preveč tvegan.

Ne spreglejte