Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
9. 5. 2017,
14.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Novak Đoković Goran Ivanišević

Torek, 9. 5. 2017, 14.30

6 let, 6 mesecev

Bo Goran Ivanišević treniral Novaka Đokovića?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Goran Ivanišević | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Potem ko je Novak Đoković razpustil strokovni štab, se vse bloj ugiba, kdo bo držal roko nad nekdanjim prvim igralcem sveta. V igri je kar nekaj imen, med drugim tudi legendarni Hrvat Goran Ivanišević.

Poleg Gorana Ivaniševića, ki trenutno trenira Tomaša Berdycha, se pojavljajo imena, kot so Boris Becker, ki je Novaka že treniral, ter Pete Sampras in Andre Agassi.

Eden tistih, ki meni, da bi bil Goran Ivanišević prava rešitev za srbskega zvezdnika, je legendarni trener jugoslovanske reprezentance Radmilo Armenulić. To je trener, ki je vodil generacijo Gorana Ivaniševića, Bruna Orešarja, Gorana Prpića …

Boris Becker ga najbolj pozna. | Foto: Guliverimage/Getty Images Boris Becker ga najbolj pozna. Foto: Guliverimage/Getty Images Najbolje bi bilo, da se vrne Becker

"Ko prevladujejo družinski odnosi, se izgublja avtoriteta, kar na treningih ustvari veliko škode. Brez kakovostnega treninga je padec rezultatov neizogiben," je uvodoma povedal nekdanji srbski teniški strokovnjak, ki meni, da ni malo tistih, ki bi radi trenirali nekdanjega prvega igralca sveta.

"Sam bi najraje videl, da bi bil to znova Boris Becker, saj se že dobro poznata in ve, kaj mora popraviti, da bi prišel v staro formo," je dodal Armenulić, ki se je dotaknil še preostalih morebitnih kandidatov.

Sampras bi mu morda najbolje ustrezal, medtem ko je Agassi igral z osnovne črte, tako kot Novak. Verjamem, da bi mu Sampras in Ivanišević lahko veliko bolj pomagala pri agresivnejši igri in boljšem servisu," je za Kurir povedal Armenulić.

Goran Ivanišević je pred časom že izjavil, da ponudbe Novaka Đokovića ne bi nikoli zavrnil.

Nekateri menijo, da bi bil Andre Agassi idealen trener za srbskega zvezdnika. | Foto: Guliverimage/Getty Images Nekateri menijo, da bi bil Andre Agassi idealen trener za srbskega zvezdnika. Foto: Guliverimage/Getty Images

Nekateri viri pravijo, da bi vlogo supertrenerja lahko prevzel Agassi

V ponedeljek je Telegraph razkril ime, ki bi lahko prevzelo pomembno mesto v Novakovi ekipi. To naj bi bil Američan Andre Agassi.

"To bo nekdo, ki ima podobne izkušnje kot jaz. V preteklosti ni bilo veliko ljudi, ki so igrali na tako visoki ravni. Bomo videli, o tem bom razmislil temeljito, ne želim hiteti," je pred časom povedal Nole.

Preden bo izbral novega trenerja, si bo vzel čas za tehten premislek. | Foto: Guliverimage/Getty Images Preden bo izbral novega trenerja, si bo vzel čas za tehten premislek. Foto: Guliverimage/Getty Images

Po mnenju nekaterih bi bil osemkratni zmagovalec turnirjev za grand slam idealen trener za 29-letnega Beograjčana. Koliko je ameriško-srbska kombinacija dejansko realna, pa je drugo vprašanje. Pred nekaj meseci so Agassija povezovali z Avstralcem Nickom Kyrgiosom, vendar je to zanikal.

"Ne bi imel časa za svoja otroka, stara petnajst in trinajst let. Odgovor je ne. Ne bi mogel delati na način, kot si želim," je takrat rekel Agassi, ki je pred kratkim povedal, da ima Novak zasebne težave.

Trenutno je vlogo trenerja prevzel Marko Đoković, Novakov mlajši brat. | Foto: Guliverimage/Getty Images Trenutno je vlogo trenerja prevzel Marko Đoković, Novakov mlajši brat. Foto: Guliverimage/Getty Images

Trenutna rešitev je njegov brat Marko

Novak Đoković je trenutno v Madridu, kjer bo zaigral na turnirju serije masters. Tokrat bo v povsem drugačnem položaju, kot je bil še v Monte Carlu, ko je bil z njim dolgoletni trener Marijan Vajda. V Madridu je vlogo trenerja prevzel njegov brat Marko, v ekipi pa je ostal še zloglasni Pepe Imaz, ki bo Marku delal družbo v trenerski loži.

Đoković je na tiskovni konferenci izjavil, da je Imaz v njegovi ekipi že vsaj zadnja štiri leta, torej je bil ob njem tudi takrat, ko je dominiral na teniških igriščih, zato meni, da ni prav, da se ga povezuje s slabšimi rezultati.

Ne spreglejte