Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
21. 3. 2017,
9.08

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,15

2

Natisni članek

Andy Murray Novak Đoković

Torek, 21. 3. 2017, 9.08

6 let, 6 mesecev

Novak Đoković ima zasebne težave

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,15

2

novak Đoković in Ana Ivanović | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Andre Agassi, nekdanji vrhunski teniški igralec, meni, da ima Novak Đoković zasebne težave, ki vplivajo na njegovo trenutno formo.

Že nekaj časa je znano, da je Novak Đoković očitno padel v teniško krizo. Ta se vleče že od konca lanske sezone in kot kaže, traja tudi na začetku letošnje sezone. Razen uvodnega turnirja v Dohi, kjer je zmagal, so se preostali turnirji končali pod njegovimi pričakovanji.

Andre Agassi je prepričan, da bo Novak Đoković našel pot iz krize. | Foto: Guliverimage/Getty Images Andre Agassi je prepričan, da bo Novak Đoković našel pot iz krize. Foto: Guliverimage/Getty Images "Gre za nekaj čustvenega, mentalnega"

Na OP Avstralije se je moral posloviti že v drugem krogu. V Acapulcu je moral v tretjem krogu premoč priznati Nicku Kyrgiosu, Avstralec pa je bil njegov krvnik tudi v tretjem krogu turnirja serije masters v Indian Wellsu. Beograjčan je pred kratkim odpovedal turnir v Miamiju. Razlog za to je poškodba komolca, ki se mu vleče že zadnjih nekaj mesecev.

Andre Agassi, nekdanji prvi igralec sveta, meni, da ima Beograjčan zasebne težave. "Če bi bila težava fizične narave, bi bilo očitno. Ne izgubiš hitro, razen če se ne boriš s kakšno poškodbo. Gre za nekaj čustvenega, mentalnega. Nekaj se dogaja za kulisami in njegova ekipa to ve, vendar je preveč dober, da ne bi našel rešitve. Našel bo pravo pot. Potem ko je čistil teniška igrišča od šrapnelov od bomb, sem prepričan, da ve, kako kruto in težko je življenje," je za Guardian povedal osemkratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Andy Murray se lahko zmeraj zanese na svojo fizično pripravljenost. | Foto: Guliverimage/Getty Images Andy Murray se lahko zmeraj zanese na svojo fizično pripravljenost. Foto: Guliverimage/Getty Images

Andy Murray naredi dvoboje še težje

Danes 46-letni Agassi je pokomentiral tudi odsotnost Andyja Murrayja, ki ima tudi težave s komolcem. "Andy ima sposobnosti, ki jih je težko preseči. Nikoli nisem bil vrhunski atlet in sem moral zmeraj  strateško razmišljati, vendar on je športnik, ki se lahko zanese na svojo fizično pripravo in naredi dvoboje težje, kot bi lahko bili. Če ga upočasnite, so dvoboji lažji, ker on ima moč, da napada nasprotnike. Postaja agresivnejši, kar je dolgoročno dobra rešitev in bo zelo razočaran, če ne bo več osvojil nobenega turnirja za grand slam. Brez dvoma je tega sposoben," je še povedal Agassi.

Ne spreglejte