Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 8. 2014,
19.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Polona Hercog Blaž Rola Roger Federer

Sobota, 9. 8. 2014, 19.36

8 let

Bo Federerju uspelo 80. v karieri, Rola in Hercogova uspešna v kvalifikacijah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na turnirjih serije masters v Torontu in Montrealu so znani vsi finalisti. V kvalifikacijah Cincinnatija sta dobro nastopila tudi oba slovenska igralca Polona Hercog in Blaž Rola.

Med moškimi se bosta v velikem finalu pomerila švicarski teniški virtuoz Roger Federer in Francoz Jo-Wilfried Tsonga. Federer, ki napada že svojo 80. turnirsko zmago serije ATP, je v polfinalu brez večjih težav premagal Španca Feliciana Lopeza. Igralca sta na osrednjem igrišču preživela slabo uro in pol. Za Rogerja je bila to že enajsta zmaga proti Špancu. "Mislim, da sem v tem dvoboju dobro serviral. V svoji igri sem bil agresiven in igral sem, kot sem si želel. Zadovoljen sem z vsem skupaj," je po dvoboju povedal Federer, ki je v petek praznoval svoj 33. rojstni dan.

Drugi polfinalni obračun je potekal med Francozom Jo-Wilfried Tsongajem in mladim Bolgarom Grigorjem Dimitrovom. Tsonga, ki je v osmini finala izločil prvega igralca sveta Novaka Đokovića, nadaljuje svojo uspešno serijo zmag, potem ko je Dimitrova poslal domov po manj kot uri in pol igre. "Moje počutje je izvrstno. Na ta trenutek sem čakal zadnjih nekaj let. Verjel sem vase skozi vsa ta leta. To me dela močnejšega in moja motivacija je na najvišji ravni," je povedal Tsonga, ki mu servis v zadnjih dneh odlično deluje. V četrtfinalu je Andyju Murrayju spustil "bombo" s hitrostjo 237 kilometrov na uro.

V ženski konkurenci se bosta v finalu Montreala udarili Venus Williams, ki je v polfinalu premagala svojo mlajšo sestro Sereno Williams. Nasprotnica Williamsove bo v velikem finalu Poljakinja Agnieszka Radwanska, ki je bila v polfinalu boljša od Rusinje Makarove.

Venus je prvič po petih letih premagala svojo sestro, ki je trenutno prva igralka sveta. Dvoboj pa je bil na zelo visoki ravni. "Raven igre je bila visoka. Obe sva zelo dobro servirali in tudi najino gibanje po igrišču je bilo v redu. Mislim, da so bili vsi najini dozdajšnji dvoboji izenačeni," je po dvoboju povedala Venus, ki je v svoji karieri osvojila 45 turnirskih zmag.

Hercogova in Rola le še stopničko oddaljena od glavnega turnirja v Cincinnatiju

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog se ta teden poteguje za uvrstitev v glavni del 2,5 milijona dolarjev vrednega turnirja v Cincinnatiju. V uvodnem nastopu je s 6:2, 3:6 in 6:3 premagala Argentinko Paulo Ormaecheo, v odločilnem obračunu v kvalifikacij pa jo čaka Izraelka Julia Glushko.

Prav tako se je v kvalifikacijah Cincinnatija dobro odrezal slovenski igralec Blaž Rola, ki je v prvem krogu kvalifikacij premagal 110. igralca na svetu Rusa Evgenija Donoskoja. Dvoboj se je končal po dveh podaljšanih nizih in je trajal uro in 40 minut. Ptujčana v naslednjem krogu čaka Francoz Benoit Paire.

Ne spreglejte