Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 7. 2011,
22.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Blaž Trupej Blaž Kavčič Grega Žemlja

Nedelja, 10. 7. 2011, 22.03

8 let

Blaž Trupej: Takšen je trenutno naš domet

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski teniški reprezentanci se ni uspelo uvrstiti v svetovno skupino Davisovega pokala. Kljub porazu z 0:5 z Italijo slovenski kapetan Blaž Trupej svojim fantom nima česa očitati.

Slovenija prvič po 15 letih v dvoboju Davisovega pokala ni osvojila niti točke. Razlog za slabši rezultat na Sardiniji v drugem krogu prve evroafriške skupine je bil objektiven, nadvse močna italijanska reprezentanca, na čelu s četrtfinalistom odprtega prvenstva Francije, 38. igralcem sveta Fabiom Fogninijem. Tudi drugi mož naših zahodnih sosedov Potito Starace (52.) je na lestvici ATP uvrščen dosti višje kot naš najboljši Blaž Kavčič (80.). Italija se je tako uvrstila v kvalifikacije za svetovno elitno svetovno skupino Davisovega pokala, Slovenija pa ima kljub porazu drugo leto zapored zagotovljeno mesto v prvi evroafriški skupini. "Italijani so trenutno predobri za nas in si absolutno zaslužijo nastopanje v elitni skupini. Nimamo še kakovosti, da bi se lahko zoperstavili tako dobri reprezentanci. Jaz sem bil pred začetkom dvoboja sicer bolj kot fantje optimist, da lahko presenetimo. Vendar ta skupina je močna, v njej nastopajo reprezentance, kot so Švica, Nizozemska, Italija, ki imajo dva igralca v prvi stoterici, poleg tega pa še specialiste za igro dvojic. To so dejstva," kljub "petardi" ni bil preveč razočaran kapetan slovenske reprezentance Blaž Trupej.

Obračun odločen že v soboto

Spopad v mestecu Arzachena na drugem največjem italijanskem otoku je bil odločen že po drugem od treh dni, ko je po partiji dvojic Italija povedla z neulovljivih 3:0. Kavčič in Grega Žemlja, standardna slovenska predstavnika med posamezniki v Davisovem pokalu v zadnjih letih, sta v petek sicer dobro začela in v njunih posamičnih dvobojih proti Staraceju ter Fogniniju dobila prvi niz, a v nadaljevanju nista imeli dosti možnosti, da bi presenetila uveljavljena tekmeca.

V soboto sta naša najuspešnejša igralca nastopila skupaj še v igri dvojic. Prva dva niza sta proti Staraceju in specialistu za igro dvojic Danieleju Braccialiju izgubila v podaljšani igri, šele v tretjem pa sta Italijana strla odpor. Nedeljski posamični partiji sta bili tako le še formalnost, zato je namesto rahlo poškodovanega Kavčiča proti Fogniniju zaigral Aljaž Bedene. Tudi on je imel bolečine v roki in je sredi drugega niza dvoboj predal. Nemotivirani Žemlja je nato izgubil še peti dvoboj, potem ko ga je v dveh nizih ugnal Starace.

Italijani si ne želijo priti v Slovenijo

"Zadnji tekmi, ki nista imeli velikega pomena, nismo meli druge možnosti, kot postaviti v igro poškodovanega Bedeneta. Kavčič je igral dva dni zapored in zaključil z bolečino v zapestju. Glede na to, da prihodnji teden nastopa na turnirju v Bastadu, je izrazil željo, da ne bi igral. Tudi Bedene je imel bolečine v roki. V drugi tekmi je bilo Žemlji nato težko igrati, saj ni bilo več rezultatskega motiva. Tudi prva dva dni nimam glede na njuni predstavi česa očitati Gregi in Blažu. Kavčič je s Staracejem igral super tenis, a je bil Italijan tisti dan premočan. Žemlja je po dobrem začetku dovolil Fogniniju, da pride v igro. Ko je slednji to začutil, je začel voditi igro in stvar je bila enostranska. Ni zastonj uvrščen med 40 na lestvici ATP. Tudi v igri dvojic sta fanta igrala zelo dobro. A takšen je trenutno naš domet. Komentarji Italijanov, ki so naredili vse, da so se uvrstili v svetovno skupino, potrjujejo, da nas spoštujejo. Rekli so, da si prihodnje leto ne bi želeli gostovati v Sloveniji," je nastope svojih varovancev komentiral Trupej in spet pohvalil organizacijo in gostoljubnost Italijanov. Takšne pozornosti na gostovanju s strani gostiteljev slovenski kapetan s Slovenijo še ni doživel.

Trupej že razmišlja o prihodnosti. Po njegovo Slovenija razpolaga z omejenim številom igralcev, a ima okostje za prihodnost. Ob konstantnima Kavčiču in Žemlji so tu še Bedene, Janez Semrajc in Blaž Rola. Naslednje leto bo Slovenija spet zaigrala v prvi evroafriški skupini.

Ne spreglejte