Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 12. 2012,
9.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Katarina Srebotnik

Ponedeljek, 31. 12. 2012, 9.57

8 let

Bedene in Žemlja uspešno začela novo sezono

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski teniški dan so z zmagami začinili Aljaž Bedene Grega Žemlja in Katarina Srebotnik, Andreja Klepač pa je naletela na previsoko oviro.

V avstralskem Brisbanu je bila uspešnejša Katarina Srebotnik, ki je skupaj s Slovakinjo Danielo Hantuchovo v prvem krogu ugnala bosansko-rusko kombinacijo Mervana Jugić-Salkić/Aleksandra Panova s 6:4 in 6:4, v drugem pa ju čaka rusko-češko navezo Anastazija Pavljučenko-Lucie Šafarova. Ta je bila v uvodnem krogu boljša od ameriške dvojice Raquel Kops-Jones/Abigail Spears s 6:2, 6:7 (6) in 10:6. Slovenska teniška igralka Andreja Klepač in Romunka Edina Gallovits-Hall sta izgubili dvoboj prvega kroga na turnirju WTA v kitajskem Shenzhenu z nagradnim skladom pol milijona ameriških dolarjev. Od slovensko-romunske kombinacije je bila boljša rusko-slovaška naveza Nina Bračikova/Janette Husarova, ki je slavila s 6:4 in 6:4.

V Čenaju se je prvič v novi sezoni predstavil Aljaž Bedene. Ljubljančan je v prvem krogu gladko po dobri uri premagal Portugalca Joaa Souso s 6:3 in 6:2. Bedene bo v naslednjem krogu igral z boljšim iz dvoboja med šestopostavljenim Nizozemcem Robinom Haasejem in Indijcem Yukijem Bhambrijem. Najvišje uvrščeni Slovenec na svetovni jakostni lestvici, Grega Žemlja, je v Dohi, kjer je nagradni sklad 1.054.720 ameriških dolarjev, s 6:2, 3:6 in 6:4 premagal Italijana Fabia Fogninija.

Nekdanja št. 1 na svetu, Danka Caroline Wozniacki, je v prvem krogu turnirja v Brisbanu presenetljivo priznala premoč kazahstanski kvalifikantki Ksenii Pervak. Na prizorišču Pat Rafter Arena je ''Caro'' spremljal tudi fant Rory McIlroy, oba pa sta imela po porazu veliko opravka z novinarji, saj sta zanikala govorice o zaroki. Sprožil jih je novi prstan na roki Wozniackijeve, ki pa je bil le božično darilo Severnega Irca. V Brisbanu vlada izjemna ženska konkurenca, saj nastopa kar osem izmed desetih najboljših teniških igralk na svetu.

Na turnirju v Aucklandu, kjer bi morala po prvotnem scenariju nastopiti tudi prva slovenska ženska violina Polona Hercog (zaradi poškodbe zapestja je nastop odpovedala), je izpadla četrtopostavljena Kitajka Jie Zheng.

Ne spreglejte