Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
12. 12. 2017,
9.46

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,85

1

Natisni članek

Boris Becker Novak Đoković

Torek, 12. 12. 2017, 9.46

6 let, 4 mesece

Boris Becker je razkril, zakaj sta se razšla z Đokovićem

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,85

1

Boris Becker | Foto Reuters

Foto: Reuters

Boris Becker je bil od leta 2013 do leta 2016 trener Novaka Đokovića. V tem času sta naredila nekaj izjemnih rezultatov, med drugim šest lovorik na turnirjih za grand slam. Boris Becker je v svojem dokumentarni oddaji razkril, zakaj sta se razšla s srbskim teniškim zvezdnikom.

Novak Đoković je po koncu leta 2016 prekinil sodelovanje z legendarnim Nemcem, nekaj mesecev za tem pa je razpustil še preostali del ekipe. Številni so takrat špekulirali, da se je to zgodilo zaradi zloglasnega guruja Pepeja Imaza, ki že zadnjih nekaj let sodeluje z Đokovićem. Imaz je pred kratkim potrdil, da bosta s 30-letnim Beograjčanom sodelovala tudi v prihodnje.

Boris Becker je v dokumentarnem filmu razkril, za kaj je pravzaprav šlo. Srbskemu teniškemu zvezdniku je želel svetovati, a ga očitno ta ni hotel poslušati. Novica o njunem razhodu je dvignila kar precej medijskega prahu in pojavljalo se je mnogo ugibanj. In kaj je glede tega povedal Becker?

"Če želim Đokoviću dati nasvet, je ta iz srca in dobronameren." | Foto: Getty Images "Če želim Đokoviću dati nasvet, je ta iz srca in dobronameren." Foto: Getty Images "Ni me poslušal"

"Ničesar ne morem delati na pol. Zadnji dober nasvet, ki sem ga dal Novaku, je, da mora biti lasten vir svetlobe. Nikogar ne potrebuje, vendar me ni poslušal. Zdaj nekateri drugi dobivajo sončne žarke, tisti, ki jih prej niso prejemali. Jaz ne potrebujem svetlobe, imam svoj vir svetlobe in ne potrebujem njegove. Če želim Đokoviću dati nasvet, je ta iz srca in dobronameren. Če želim delati z njim, moram delati na polno, in ne na pol," je povedal Becker in s tem verjetno namignil, da sta se Srbom razšla prav zaradi Imaza.

Andre Agassi komunicira le z Novakom Đokovićem. | Foto: Guliverimage/Getty Images Andre Agassi komunicira le z Novakom Đokovićem. Foto: Guliverimage/Getty Images

Tudi Andre Agassi ne komunicira z Imazom

Potem ko je Novak Đoković razpustil svojo trenersko ekipo, je nekaj časa po turneji hodil z bratom Markom, večkrat pa se mu je pridružil tudi Pepe Imaz. Pozneje se je na OP Francije ekipi pridružil Andre Agassi. Ta je pred kratkim namignil, da se nima kaj pogovarjati z gurujem in da komunicira le neposredno z Novakom. Zadnja, nova pridobitev v ekipi Novaka Đokovića pa je tudi nekdanji češki igralec Radek Štepanek. Nole je po turnirju v Wimbledonu zaradi poškodbe komolca predčasno končal sezono, zdaj pa že komaj čaka, da se znova vrne na teren.

Becker od poletja v finančnih težavah Novak Đoković je svojemu nekdanjemu trenerju ponudil pomoč. | Foto: Reuters Novak Đoković je svojemu nekdanjemu trenerju ponudil pomoč. Foto: Reuters

Boris Becker od razhoda z Đokovićem ni treniral nobenega igralca. Zdaj za določene športne televizije dela kot strokovni komentator. V zadnjem času, natančneje od letošnjega poletja, pa se najmlajši zmagovalec Wimbledona ubada s hudimi finančnimi težavami. Ves svoj denar naj bi izgubil napačnimi naložbami. Pomoč mu je med drugim ponudil Đoković.

Ne spreglejte