Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
7. 12. 2017,
9.53

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,48

1

Natisni članek

Andre Agassi Novak Đoković

Četrtek, 7. 12. 2017, 9.53

6 let, 4 mesece

Trener Novaka Đokovića: To je skrb vzbujajoče, verjemite mi

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,48

1

Pepe Imaz

Novak Đoković je pred kratkim sporočil, da še vedno sodeluje s tako imenovanim gurujem Pepejem Imazom, Agassi pa z njim ne komunicira.

Novak Đoković in Pepe Imaz sodelujeta že zadnjih pet let. Imaz v Španiji vodi akademijo, katere slogan je Ljubezen in mir, včasih pa je s srbskim teniškim zvezdnikom tudi na turnirjih. Mnogi so menili, da je bil prav on eden glavnih krivcev, da je Nole padel v formi.

Med njima se ni nič spremenilo

Kljub temu bo srbski zvezdnik še vedno sodeloval s Špancem in naj bi ga kmalu obiskal v Marbelli. "Sodelujeva tako kot do zdaj, nič se ni spremenilo. Zadnjih pet let sva sodelovala. Na turnirje pridem, ko mu ustreza in ko misli, da me potrebuje. Kmalu bo prišel v Marbello in nekaj časa ostal tukaj," je v intervjuju za El Pais povedal Imaz. "Znova je postal oče in to je zares lepo. Poglejte, kako si je organiziral življenje in koliko časa ima za svojo hčerko," je dodal Imaz.

Andre Agassi ne komunicira s Pepejem Imazom. | Foto: Guliverimage/Getty Images Andre Agassi ne komunicira s Pepejem Imazom. Foto: Guliverimage/Getty Images

Agassi ne komunicira z njim

Kot je videti, pa je nad Imazom manj navdušen Andre Agassi, ki se je Novakovi ekipi pridružil lani na OP Francije. "Kdo?" je začudeno na vprašanje odgovoril Američan. "Nimam stikov s to osebo, sam komuniciram neposredno z Novakom," je še povedal Agassi, ki se raje posveča načrtom za prihodnjo sezono.

Želi, da Đokoviću uspe na najlažji mogoč način

"Dogovorili smo se, da pridem v Avstralijo. Dnevno sva v stikih. Ko bo Novak mislil, da me potrebuje poleg, bom prišel. Rekel bi, da je Novak naredil 90 odstotkov stvari, da bi postal najboljši. To lahko naredi tudi brez mene, zato verjamem v njegovo vrnitev. Prav tako vem, da je lahko še boljši, če bo nekatere stvari delal drugače in če jih bo spremenil le za deset odstotkov. Življenje je nenehno spreminjanje. Ni vedno lahko najti pravega ravnotežja … Moj cilj je, da Novaku to uspe na najlažji mogoč način."

Novak je zdaj na prelomnici. | Foto: Reuters Novak je zdaj na prelomnici. Foto: Reuters

Novak si mora postaviti jasne cilje

Osemkratni zmagovalec turnirjev za grand slam je med drugim razkril, da se je Đoković znašel v zelo težkem položaju, vendar je šel zdaj v pravo smer. "V nekem trenutku se začnete manj učiti o športu in šport začne učiti vas. To je skrb vzbujajoče, verjemite mi. Takrat se lahko naučite, kako ste lahko učinkovitejši, si postavite jasne cilje in najdete najlažji način, da jih dosežete. Novak je zdaj na prelomnici, vendar je fizično tako močan, da ga te stvari niso toliko izčrpale," je še povedal Agassi.

Ne spreglejte