Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
6. 10. 2017,
19.57

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Natisni članek

Boris Becker

Petek, 6. 10. 2017, 19.57

6 let, 6 mesecev

Bo Boris Becker pristal na cesti?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40
Boris Becker | Foto Reuters

Foto: Reuters

V nemških medijih je na dan prišla novica, da se je Boris Becker, nekdanji vrhunski teniški igralec, znašel v hudih finančnih težavah. Mu bo sploh še kaj ostalo?

Nekdanjemu trenerju Novaka Đokovića se v zadnjih dneh ne piše najbolje. Beckerju naj bi zaradi astronomskih dolgov zaplenili vse premoženje, vključno z lovorikami, ki jih je dobil v bogati karieri.

Najprej se je govorilo, da je dolžan 'le' 3,5 milijona evrov, a kot kaže, je ta dolg veliko višji. | Foto: Getty Images Najprej se je govorilo, da je dolžan 'le' 3,5 milijona evrov, a kot kaže, je ta dolg veliko višji. Foto: Getty Images Dolg naj bi znašal 61 milijonov evrov

Po zadnjih podatkih naj bi bil Becker dolžan več kot 61 milijonov evrov, kar je veliko več, kot je bilo najprej predvideno. Sprva se je govorilo, da je dolžan 'le' 3,5 milijona evrov, a kot kaže, je ta dolg veliko višji. Zaradi tega so začeli prodajati njegovo premoženje, med drugim lovorike iz Wimbledona, OP Avstralije in OP ZDA. Pred tem naj bi mu zaplenili štiri dragocene ure v vrednosti 43 tisoč evrov.

"Občutek imam, da je to človek, ki tišči glavo v pesek"

Becker je uradno bankrotiral pred letošnjim poletjem, potem ko je sodišče v Londonu zavrnilo zahtevo za preložitev izplačila dolgoletnega dolga. Prizanesljiva ni bila niti sodnica Christine Derrett, ko je dejala: "Občutek imam, da je to človek, ki tišči glavo v pesek. Vem, kdo je gospod Becker, gledala sem njegove zmage v Wimbledonu, zdaj približno veste, koliko sem stara. A o načetem ugledu bi moral gospod Becker razmišljati že veliko prej."

Boris Becker in Novak Đoković sta skupaj dosegla nekaj izjemnih uspehov. | Foto: Guliverimage/Getty Images Boris Becker in Novak Đoković sta skupaj dosegla nekaj izjemnih uspehov. Foto: Guliverimage/Getty Images

Zahtevo za bankrot je leta 2015 vložila banka Arbuthnot Latham & Co. Beckerjevi odvetniki so želeli njegov dolg refinancirati in kot hipoteko zastaviti njegovo nepremičnino na Majorki, a so to možnost zavrnili.

Za bankrot kriva naložba v naftna podjetja v Nigeriji Becker naj bi zapadel v dolgove, potem ko je vlagal v nedobičkonosne naložbe. | Foto: Reuters Becker naj bi zapadel v dolgove, potem ko je vlagal v nedobičkonosne naložbe. Foto: Reuters

Devetinštiridesetletni Becker trenutno živi v Londonu. Potem ko se je kot trener razšel z Novakom Đokovićem, je začel delati kot strokovni komentator na eni izmed športnih televizij. Ocenjujejo, da je v času teniške kariere zaslužil približno 53 milijonov evrov.

Becker naj bi zapadel v dolgove, potem ko je vlagal v nedobičkonosne naložbe. Šestkratni zmagovalec turnirjev za grand slam je po pisanju Spiegla sto milijonov evrov vložil v naftna podjetja v Nigeriji, ki so kmalu za tem propadla.

Ne spreglejte