Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
17. 1. 2018,
14.49

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

1

Natisni članek

OP Avstralije

Sreda, 17. 1. 2018, 14.49

6 let, 3 mesece

OP Avstralije

Avstralska senzacija: 15-letnica skoraj čez noč zaslužila sto tisoč evrov

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

1

Marta Kostyuk | Foto Twitter

Foto: Twitter

Tretji dan OP Avstralije je bila medijsko najbolj izpostavljena šele 15-letna Marta Kostjuk, ki se je presenetljivo uvrstila v tretji krog OP Avstralije. Najstnica je že razkrila, kaj bo naredila z denarjem, ki si ga je prislužila, in da kot otrok ni imela rada tenisa.

Marta Kostjuk je trenutno 521. igralka na svetu in že blesti na teniških igriščih. S svojimi rezultati podira dolgoletne rekorde. Med drugim je prva igralka, rojena leta 2002, ki je zaigrala na turnirju za grand slam. Če je po zmagi v prvem krogu - premagala je 27. igralko sveta, Kitajko Peng Shuai - ostala povsem ravnodušna, je bila po zmagi nad Avstralko Olivio Rogowsko veliko bolj vesela. 

* OP Avstralije, 3. dan (WTA)
* OP Avstralije, 3. dan (ATP)

"Zdaj prvič čutim, da se nekaj dogaja in da je nekaj drugače. Če bi izgubila, bi bil to moj četrti grand slam, na katerem bi izgubila v drugem krogu. V mladinski kategoriji sem namreč trikrat izpadla v drugem krogu. Da, ta zmaga je nekoliko drugačna kot preostale," je na novinarski konferenci povedala Kostjukova, ki je včasih ob svojih zmagah delala premet nazaj.

Kot majhna deklica ni uživala v tenisu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Kot majhna deklica ni uživala v tenisu. Foto: Guliverimage/Getty Images Sprva v tenisu sploh ni uživala

Novorojena teniška zvezdnica naj bi pred časom v enem izmed intervjujev dejala, da kot otrok ni marala tenisa, a ni bilo ravno tako, kot so zapisali. "Rekla sem, da nisem uživala. Tenis sem imela rada in še vedno ga imam. Ko sem bila mlajša in ko sem izgubila, je bila to prava tragedija, zato nisem hotela več igrati tenisa. Spraševala sem se, zakaj sploh igram tenis, a takrat sem bila še majhna. Z odraščanjem se me porazi niso več toliko dotaknili. Zdaj sem začela v tenisu tudi uživati."

Zaslužen denar bo porabila za družino in zase

Kostjukova si je z uvrstitvijo v tretji krog OP Avstralije že zagotovila 92 tisoč evrov, kar je za 15-letnico ogromno denarja. Pred tem je s svojimi uspehi zaslužila nekaj manj kot štiri tisoč evrov. In kaj bo naredila s tem denarjem? "No, malo že vem, za kaj ga bom porabila, vendar o tem še nisem resno razmišljala. Za zdaj denar še vedno dajem na stran. Morda ga bom zapravila za darila. Veste, moja družina je zelo velika. Nekaj ga bom porabila tudi zase."

Ko je enkrat na telefonu, se težko odlepi od njega. | Foto: Guliverimage/Getty Images Ko je enkrat na telefonu, se težko odlepi od njega. Foto: Guliverimage/Getty Images

Kot vsaka najstnica tudi ona preveč uporablja telefon

S svojimi prijateljicami je v stiku prek različnih mobilnih aplikacij. Po mnenju njene mame na telefonu preživi preveč časa. Uporablja ga namreč tudi takrat, ko je. "Mami mi govori, naj pustim telefon in normalno pojem. Ker nisem normalno pozajtrkovala, sem se tokrat na igrišču počutila nekoliko slabše. Bila sem lačna, ob tem pa sem želela preveriti telefon. Ko sem enkrat na telefonu, vedno mislim, da nisem odgovorila več ljudem."

Marta trenutno ne obiskuje šole, ampak dela izpite. Kot sama pravi, nima časa tudi zato, ker veliko trenira. V Ukrajino potuje le enkrat ali dvakrat na leto, sicer pa zadnjega pol leta živi v Zagrebu, kjer tudi trenira.

Prepričana je, da bodo imele nasprotnice težave z njo Prepričana je, da bodo imele nasprotnice težave z njo. | Foto: Guliverimage/Getty Images Prepričana je, da bodo imele nasprotnice težave z njo. Foto: Guliverimage/Getty Images

V naslednjem krogu jo čaka izredno težka nasprotnica, in sicer njena rojakinja Elina Svitolina, ki je četrta nosilka turnirja. "Poskušala bom uživati. Mislim, da bom znova igrala na velikem igrišču. Želim si igrati svoj najboljši tenis. Skoraj prepričana sem, da bodo imele moje nasprotnice težave, in to bom skušala izkoristiti. Približno vem, kako igra Svitolina, vendar se še nisem spuščala v podrobnosti. Pravzaprav še nisem razmišljala o tem dvoboju."

Meni, da je bila kaznovana po krivici. | Foto: Guliverimage/Getty Images Meni, da je bila kaznovana po krivici. Foto: Guliverimage/Getty Images

Jezna na sodnika

Med zadnjim dvobojem je glavni sodnik dosodil kršenje pravil, ker naj bi ji njena mama s tribun dajala navodila. Ukrajinsko najstnico je ta kazen razjezila. "Bila sem jezna, saj sploh nisem videla, kaj mi je želela povedati. Le pogledala sem jo in pokazala, da nisem izvedla pravega udarca, nato sem se obrnila. Bila sem jezna, ker sem vedela, da bom za to kaznovana."

Ne spreglejte