Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 1. 2018,
20.19

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

OP Avstralije

Torek, 16. 1. 2018, 20.19

6 let, 3 mesece

OP AVSTRALIJE, 3. DAN (WTA)

Senzacija OP Avstralije: 15-letna Ukrajinka še naprej navdušuje #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Marta Kostyuk | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Na OP Avstralije je že v kvalifikacijah in prvem krogu turnirja nase opozorila Marta Kostjuk. Šele 15-letna Ukrajinka navdušuje še naprej, potem ko se je uvrstila v tretji krog tekmovanja.

Marta Kostjuk je v drugem krogu po dveh nizih premagala domačinko Olivio Rogowsko. Dvoboj se je končal z izidom 6:3 in 7:5. V naslednjem krogu jo čaka rojakinja in četrta nosilka turnirja Elina Svitolina. Kostjukova s svojimi rezultati zmeraj bolj opozarja nase in ob tem tudi podira rekorde.

V zadnjih 22 letih je namreč postala najmlajša teniška igralka, ki ji je uspelo zmagati na dvoboju v glavnem delu turnirja. Pred tem je leta 1996 to uspelo Švicarki Martini Hingis. Prav tako je od leta 1997 najmlajša igralka, ki se je prebila v tretji krog turnirja za grand slam. Leta 1997 je to uspelo Mirjani Lucic-Baroni na OP ZDA.

Svetuje ji tudi nekdanji hrvaški igralec in trener Rogerja Federerja Ivan Ljubičić, ki ji pomaga s svojimi bogatimi izkušnjami. Mladi teniški igralki se bodo dobre igre poznale tudi na bančnem računu. Lanska zmagovalka OP Avstralije med mladinkami je že do zdaj na turnirju zaslužila 92 tisoč evrov in, kot je razkrila, že ve, kako bo porabila denar.

"Seveda bom najprej kupila darila za mojo družino. Imam veliko družino, potem pa bom verjetno kupila še nekaj zase," je povedala 15-letnica.

Nad njeno igro je bil presenečena tudi njena nasprotnica v drugem krogu. "Njeni udarci so bili res močni. Nisem čutila, da bi bila stara le 15 let … Mislim, da bo v prihodnosti še zelo nevarna igralka," je priznala trenutno 168. igralka na svetu.

Dišalo je tudi po senzaciji mlade Hrvatice

Druga nosilka turnirja, Caroline Wozniacki, se je morala namučiti proti Jani Fett iz Hrvaške. Dvoboj se je končal z izidom 3:6, 6:2 in 7:5. V zadnjem nizu je imela Fettova vodstvo s 5:1 in imela že dve žogici za zmago.  Na koncu je 21-letna teniška igralka plačala davek neizkušenosti in na koncu nesrečno izgubila.

Na delu bo tudi lanska zmagovalka OP Francije Jelena Ostopenko. V drugem krogu jo čaka stota igralka na svetu Ying-Ying Duan iz Kitajske.

Katarina Srebotnik in Hao-Ching Chan. | Foto: Guliverimage/Getty Images Katarina Srebotnik in Hao-Ching Chan. Foto: Guliverimage/Getty Images

Srebotnikova naprej, Klepačeva že končala OP Avstralije

Klepačeva je bila v paru s Španko Mario Jose Martinez Sanchez deveta nosilka tekmovanja dvojic, a se poslavlja že po uvodnem krogu, v katerem je dvakrat s 3:6 klonila proti srbsko - švicarskemu paru Nina Stojanović - Viktorija Golubić.

Uspešneje je nastope na peti celini začela Srebotnikova, ki nastopa skupaj Hao-Ching Chan iz Tajvana. Omenjeni igralki, ki sta 14. nosilki, sta bili v prvem krogu s 7:6 in 6:4 boljši od Američanke Coco Vandeweghe in Novozelandke Laure Robson.

Ne spreglejte