Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 1. 2018,
20.12

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

OP Avstralije Marin Čilić Rafael Nadal

Torek, 16. 1. 2018, 20.12

6 let, 3 mesece

OP AVSTRALIJE, 3. DAN (ATP)

Čudežni Karlović dosegel 53 asov, katera je Nadalu zaželela srečo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Rafael Nadal | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Na OP Avstralije se je končal tretji dan tekmovanja. V Melbournu je svojo drugo domačo nalogo odlično opravil Rafael Nadal, ki je po treh nizih ugnal Argentinca Leonarda Mayerja. Najstarejši igralec na turnirju Ivo Karlović je v drugem krogu po skoraj petih urah premagal Japonca Sugita. Mučil se je tudi Grigor Dimitrov.

Nadal, ki je v prvem dvoboju oddal le tri igre, je v drugem krogu premagal Argentinca Leonarda Mayerja. Dvoboj je dobil po dveh urah in 40 minutah, končni izid pa je bil 6:3, 6:4, 7:6 (4). Španec, ki lovi 17. zmago na turnirjih za grand slam, do zdaj še ni oddal niza. Trenutno prvemu igralcu sveta je pred dvobojem zaželela srečo Caroline Wozniacki, ki se je čudežno prebila v drugi krog.

"Zame je bila to zelo pomembna zmaga. Mayer je namreč vedno težek nasprotnik in v podaljšani igri sem se moral kar potruditi. Vesel sem, da sem se prebil v tretji krog, potem ko nekaj časa sploh nisem igral. Ta turnir mi je najljubši, zato želim čim dlje ostati v tekmovanju," je po zmagi razkril Majorčan.

Karlović igral skoraj pet ur

Ivo Karlović je po težkem in napornem dvoboju premagal Japonca Yuichija Sugito. Dvoboj se je končal po petih nizih, končni izid pa je bil 7:6 (3), 6:7(3), 7:5, 4:6, 12:10. Visokorasli Hrvat je nasprotniku zabil 53 asov. Najboljši hrvaški igralec Marin Čilić je bil tokrat uspešen proti Portugalcu Joãu Sousi. Čilić, za katerega je to jubilejni, deseti nastop na OP Avstralije, je Souso premagal po treh nizih.

Na delu je bil tudi tretji nosilec turnirja Grigor Dimitrov, ki je igral proti Američanu McDonaldu Mackenzieju. Ta je Bolgara precej namučil, saj se je dvoboj končal šele po petih nizih, igralca pa sta na igrišču preživela tri ure in pol.

 

Ne spreglejte